香港邊度適合小朋友去trick or treat??

Myy4.myy4
|
小朋友好期待,但諗唔到有咩地方去
birdbird
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 20:29

你不如約埋屋苑幾個家長, 每家為一個 "景点" 比小朋友來 trick or treat.

我仔幼稚園時, 屋苑5、6家人約埋一齊玩。
I9528
|
3年前,試過帶班小朋友,响西灣河(蘇豪東)向 d 餐廳玩,d 餐廳都有預備糖果派,玩得開心
但唔清楚呢兩年仲有無
Myy4.myy4
|
I9528 發表於 18-10-30 20:34
3年前,試過帶班小朋友,响西灣河(蘇豪東)向 d 餐廳玩,d 餐廳都有預備糖果派,玩得開心
但唔清楚呢兩年 ...

莫非我要帶D小朋友衝出蘭桂芳?
I9528
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 20:37

衝出蘭桂芳?
你想講衝去呀嘛?
但蘭桂芳超多人,帶住小朋友唔方便喎
bks2014
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 20:29

小心陌生人的大麻零食
xo_cat
|
尖沙咀海旁都好有氣氛
龍貓車
|
我見tuen mun嘅黃金海岸都有類似嘅活動,睇朋友嘅fb呢幾年都有去
Amy47
|
愉景灣真係最有feel,同一定滿載而歸
milk323
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 20:37

其實我都想帶,但第二日要返學⋯ 算了
Myy4.myy4
|
bks2014 發表於 18-10-30 21:07
小心陌生人的大麻零食

我小朋友唔食陌生人嘢㗎
Myy4.myy4
|
xo_cat 發表於 18-10-30 21:13
尖沙咀海旁都好有氣氛

尖沙咀邊樹?近近地我ok呀~~
Myy4.myy4
|
Amy47 發表於 18-10-30 21:29
愉景灣真係最有feel,同一定滿載而歸

要入夜先可以trick or treat??
xo_cat
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 21:37
尖沙咀邊樹?近近地我ok呀~~

一般係碼頭一路沿海旁行都會有
Myy4.myy4
|
birdbird 發表於 18-10-30 20:32

你不如約埋屋苑幾個家長, 每家為一個 "景点" 比小朋友來 ...

我識D家長忙於溫書...再唔係唔興trick or treat
kimchimom
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 21:40
我識D家長忙於溫書...再唔係唔興trick or treat

我地忙於溫習,剛好第二日測驗 無得玩
sushiroll
|
Amy47
|
Myy4.myy4 發表於 18-10-30 21:38
要入夜先可以trick or treat??

好似黃昏開始,住平房嗰啲鬼佬真係好有心思打扮自己屋企咖,有時仲會扮到OP工作人員咁認真嚇人(emoji)