開刀生完勁水腫(emoji)

Ming1818
|
今日開完刀第5日(emoji) 如題 有冇媽媽生完同我一樣呀 ? 可以點解決 ?
同埋隻右手比生之前仲更加麻痹 係咪因為水腫先咁呢(emoji)

Mingbxchu
|
Ming1818 發表於 18-10-30 21:45
今日開完刀第5日(emoji) 如題 有冇媽媽生完同我一樣呀 ? 可以點解決 ?
同埋隻右手比生之前仲更加麻痹 ...

飲紅豆水 好快見效
fong1212
|

係呀⋯⋯我都係生完先腫(開刀)生之前無腫過的要介口,唔可以食咸野,我初頭唔知,食左有味野,腫左兩陪,對腳唔識行咁濟....
腫左十幾日....
tsubalia
|

正常ga, 我都腫左一個星期,到第二星期就會消腫
bchuma
|

我無出現點咁嘅情況咯
Ming1818
|
Mingbxchu 發表於 18-10-30 22:14
飲紅豆水 好快見效

紅豆唔係補血既咩? 惡露未清飲唔飲得㗎?
amyk1101
|

我第一胎同你個情況一樣,開完刀一星期左右對腳腫到豬咁,我媽煲左d薑皮水俾我浸浸腳,一次明顯褪腫,可以試下~
Mingbxchu
|
Ming1818 發表於 18-10-31 16:21
紅豆唔係補血既咩? 惡露未清飲唔飲得㗎?

我唔係日日飲既,通常隔幾日先飲一兩杯,不過係好work 飲完第二日就消腫
pear000
|

我同你一樣, 唔洗擔心,大概4-5日,我就消左腫,期間只飲陪月嘅代茶同食佢嘅餸,之後沖左一次薑水涼,效果好明顯
puppydingo
|
要落床行多d
我一日後就無
hamsterma
|

我家姐孖仔開刀,好似唔係好覺佢腫
haha748494
|
我又唔覺喎,你最好問下醫生喇。
cookingbaby
|
我果陣無水腫呀,不過生完水腫都係正常嘅。