葡萄糖耐量測試吾合格(打氣區)

Sweetbabymom
|
本身吾係高齡,又冇家族遺傳,又吾肥...收到電話話我飲糖水fail, 即刻down 曬。唯有重新振作
EstrellaDamm
|
Sweetbabymom 發表於 18-10-31 09:22
本身吾係高齡,又冇家族遺傳,又吾肥...收到電話話我飲糖水fail, 即刻down 曬。唯有重新振作
...

唔使唔開心。乖乖跟餐單份量食,飯後走動,通常就唔會血糖過高。我因為咁,越陀越瘦,生完唔使減肥。
JD930    發表於 18-10-31 11:10
小驚
|
唔駛 down... 乖乖地聽話,好快就生。
其實跟住食都唔算好痛苦咋,加油
|
EstrellaDamm 發表於 18-10-31 10:00
唔使唔開心。乖乖跟餐單份量食,飯後走動,通常就唔會血糖過高。我因為咁,越陀越瘦,生完唔使減肥。
...

但怕對bb影響大,又驚遲d真係演變成糖尿病...
EstrellaDamm
|
Sweetbabymom 發表於 18-10-31 13:46
但怕對bb影響大,又驚遲d真係演變成糖尿病...

你乖乖地跟指示控制血糖,就可以將對BB影響減低。我小朋友而家都正常呀。

你諗下,如果你而家無驗到有妊娠糖尿,就唔會知自己體質屬高風險。而家知道,你就可以早啲令自己生活習慣更健康,定期 monitor 住,其實係好事嚟,好過你完全唔知,到老來先發病呀。
|
EstrellaDamm 發表於 18-10-31 14:06
你乖乖地跟指示控制血糖,就可以將對BB影響減低。我小朋友而家都正常呀。

你諗下,如果你而家無驗到有妊 ...

是的,我會正面啲去諗