沙田去上環信德中心 (搭硬的士)

miriam
|

星期六我囡比賽完即由沙田顯徑邨飛的去上環信德搭船過澳門.

我真係唔熟路, 由沙田顯徑邨去信德行紅隧定西隧快?

THX

小曳人
|
尖山出西隧
miriam
|
小曳人 發表於 18-10-31 10:40
尖山出西隧
sorry, 講漏左係顯徑邨出發

小曳人
|
miriam 發表於 18-10-31 10:44
sorry, 講漏左係顯徑邨出發
就更加係尖山啦!
Fion_Chan
|
小曳人 發表於 18-10-31 10:40
尖山出西隧

無錯,不二之選
小曳人
|
尖山出西隧,我估20分鐘到 上環

平時奧運去大圍,巴士15分鐘唔駛
miriam
|
小曳人 發表於 18-10-31 10:47
就更加係尖山啦!
路盲只諗到城隧出荃灣

miriam
|
小曳人 發表於 18-10-31 10:49
尖山出西隧,我估20分鐘到 上環

平時奧運去大圍,巴士15分鐘唔駛
16:30 比賽, 當打到 18:00, 飛的應該趕得切搭 19:00 船掛.......

tiffor
|
miriam 發表於 18-10-31 10:40

我真係唔熟路, 由沙田顯徑邨去信德行紅隧定西 ...

尖山》西隧
lovececing
|
純8掛一問,係咪一定要坐船,如果打的去香港口岸轉金巴過又點睇呢
miriam
|
lovececing 發表於 18-10-31 10:55
純8掛一問,係咪一定要坐船,如果打的去香港口岸轉金巴過又點睇呢
買左船飛喇, 同埋唔識路唔敢亂黎

小曳人
|
回覆 miriam 的帖子

咁放心,如果放工時間,你更加唔好諗紅隧啦!
miriam
|
小曳人 發表於 18-10-31 10:59
回覆 miriam 的帖子

咁放心,如果放工時間,你更加唔好諗紅隧啦!
放工時間既話我絕對唔會自尋短見, 塞紅隧既跳錶錢應該夠晒行西隧用.

Maggie519
|
miriam 發表於 18-10-31 10:40

我真係唔熟路, 由沙田顯徑邨去信德行紅隧定西 ...

我住係顯徑附近,亦經常去澳門,最快途徑一定經尖山西隧,車程廿至廿五分鐘,車費連隧道費$180-190
終極熊貓
|
但西九龍落尖沙咀/西隧條龍都唔係少野喎
落完車再跑上去
過關又唔用得e道,呢個時間又係旅行團過關高鋒。。。

好刺激
fitfish
|

除路途吾塞車。仲要冲上三楼

放工時間。随時中環塞到上環

船飛改時間可以嗎?
Maggie519
|
終極熊貓 發表於 18-10-31 11:23
落完車再跑上去
過關又唔用得e道,呢個時間又係旅行團過關高鋒。。 ...

我張身分證晶片壞左,過關都係行人工好快,旅行團個counter同我地香港人吾同,所以無影響,至於車費上一個post已經講左

Fion_Chan
|
落完車再跑上去

尖山隧道出來是奧運站個邊入西隧,唔使經尖沙咀喎
Maggie519
|
miriam 發表於 18-10-31 10:52
16:30 比賽, 當打到 18:00, 飛的應該趕得切搭 19:00 船掛.......

趕得切有餘,但一定要行西隧,信我,呢個途徑我搭左二十次以上,不如妳擔心呢d時間截吾截到的士好過
miriam
|
落完車再跑上去
我係星期六去丫~~~