自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

miriam 發表於 18-10-31 11:33
我係搭星期六 19:00 船, 唔係星期五放工後去

咁應該ok lu~

侯爵府

miriam 發表於 18-10-31 11:41
最盡可以 call 的士 17:45 係顯徑等我, 但唔知肯唔肯咁等喎

肯畀錢(停頓時間嘅跳錶錢)應該得嘅。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Fion_Chan 發表於 18-10-31 11:39
我都經常搭的行呢條路,返工時間又好、星期六、日又好,樓主呢段路絕無僅有會塞車,20分鐘車程真係好穩陣 ...
過關又唔驚, 兩個都係用 e 道過關, 唔使排海關.

依家擔心的士問題

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

IloveJJ 發表於 18-10-31 11:41
用apps call,一call幾分鐘就有,我老公成日係咁搭,佢話好快有車。

邊個 apps?

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

Maggie519 發表於 18-10-31 11:35
過西隧廿分鐘一百八十幾的士錢同去香港口岸至少半小時二百幾的士錢,妳點㨂
...

淨係西隧都65蚊啦,去到搭船最少1個鐘,但香港口岸過去車程都係半個鐘
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

lovececing 發表於 18-10-31 11:46
淨係西隧都65蚊啦,去到搭船最少1個鐘,但香港口岸過去車程都係半個鐘

我係用樓主去既路程去計時間車費既,你可能吾知香港口岸係邊,香港口岸係大嶼山機場附近,甘妳話市區入機場幾耐車費幾錢
另外去到澳門口岸去市區至少十五分鐘車程,如果去氹仔要多十分鐘,甘妳㨂多次喇

禁止訪問

侯爵府

Maggie519 發表於 18-10-31 11:52

我係用樓主去既路程去計時間車費既,你可能吾知香港口岸 ...

我知口岸係邊,當初我係咁諗,搭得的士過海去到咁遠搭船,好明顯樓主在乎嘅未必係錢,係時間,咁我諗搭去口岸再轉巴士會唔會仲快呢咁啫,竟然樓主都話買左船飛,咁已經冇咩討論嘅空間啦,係咪,我只係提出多個方法樓主諗吓啫
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

寶石宮

2023年兔年勳章

miriam 發表於 18-10-31 11:45
邊個 apps?

HK Taxi

王國長老

Maggie519 發表於 18-10-31 11:52

我係用樓主去既路程去計時間車費既,你可能吾知香港口岸 ...
真係咪玩, 去到香港口岸無金巴時點算, 再過澳門關唔知幾耐, 再要轉巴士去氹仔又唔知幾耐, 廣告講到好快丫, 但呢幾日都係負面新聞多, 我情願保險地搭船, 起碼我預到時間

大宅

miriam 發表於 18-10-31 11:45
邊個 apps?

我都試過用HK taxi apps call的士去信德,可能我要求85折,下午好多時都無車,夜晚就好好多

大宅

miriam 發表於 18-10-31 12:02
真係咪玩, 去到香港口岸無金巴時點算, 再過澳門關唔知幾耐, 再要轉巴士去氹仔又唔知幾耐, 廣告講到好快丫, ...

昵個方法我玩過喇,我上星期五晚用左三個小時五程車去到威尼斯人,仲要全程好顺利,金巴都吾駛等,但我都係決定下次坐番船

王國長老

Maggie519 發表於 18-10-31 12:02
我都試過用HK taxi apps call的士去信德,可能我要求85折,下午好多時都無車,夜晚就好好多
...
無折都無問題, 最緊要有車畀我

王國長老

Maggie519 發表於 18-10-31 12:05
昵個方法我玩過喇,我上星期五晚用左三個小時五程車去到威尼斯人,仲要全程好顺利,金巴都吾駛等,但我都 ...
三個鐘 5 程車............殺左我算把喇

王國長老

lovececing 發表於 18-10-31 12:01
我知口岸係邊,當初我係咁諗,搭得的士過海去到咁遠搭船,好明顯樓主在乎嘅未必係錢,係時間,咁我諗搭去 ...
唔係買左飛都唔會咁樣趕......................

侯爵府

miriam 發表於 18-10-31 10:40
星期六我囡比賽完即由沙田顯徑邨飛的去上環信德搭船過澳門.

我真係唔熟路, 由沙田顯徑邨去信德行紅隧定西 ...

尖山出西隧係不二之選, 雖然係最貴,但如無意外, 時間就有保証.... 紅隧成日塞車, 塞起上嚟都好難預...加上出咗紅隧..仲要由灣仔過.... 好易趕唔切

侯爵府

Poyau 發表於 18-10-31 12:02
HK Taxi

我都鍾意呢個app 。我無試過要求打折,通常一call 就有車

大宅

miriam 發表於 18-10-31 12:06
無折都無問題, 最緊要有車畀我

我教埋妳係邊個位上車,我估計妳個女都係係顯徑體育館比賽,甘系嗰個位行出黎前dd有間七十一隔離有間滙豐再過少少有個路口可以停車,(我吾記得個路口街名)嗰度有d咪錶位,甘的士司機可以係度等妳幾分鈡既(如果妳call taxi既話),妳可以比賽前早少少去䏲下個街口名,甘call 車既時候就可以打埋落去,到有車既時候,大家都清楚方便快捷啦

大宅

miriam 發表於 18-10-31 12:08
三個鐘 5 程車............殺左我算把喇

三個鈡我可以接受,平時如果我吾係坐的士坐其他車由我屋企去到威尼斯人都要兩個半小時,但五程車上上落落真係太麻煩

大宅

Fion_Chan 發表於 18-10-31 12:17
我都鍾意呢個app 。我無試過要求打折,通常一call 就有車

哈哈我自己既立埸係如果吾要求打折,我通常系街截就算

首頁

尾頁

跳至