浸浸提案取消《出生公民權》

MM2H
|
佢呢個舉動會唔會引起一輪湧美生仔潮? 今日佢一講,美國嘅月子中心可能已即刻被訂滿
ms_maybb
|
MM2H 發表於 18-10-31 16:14
佢呢個舉動會唔會引起一輪湧美生仔潮? 今日佢一講,美國嘅月子中心可能已即刻被訂滿
...

跟住之後就執笠⋯⋯
cinda72.
|
不如睇佢過唔過到自己既大限好過啦
MM2H
|
ms_maybb 發表於 18-10-31 16:17
跟住之後就執笠⋯⋯

都冇所謂啦,今日即時坐地起價,到時落實又會有明確時間,計好數冇風險
MM2H
|
cinda72. 發表於 18-10-31 16:19
不如睇佢過唔過到自己既大限好過啦

今轉日本咁玩法,浸浸升呢呀,本土仲有強大井蛙群好支持佢,大美國主義
雖然唔想佢過骨,但暫時唔見有好大危機呢
oceandeepsea
|
其實中美洲果d人,點解仲要衝去美國,都傻傻地
waynewon
|
oceandeepsea 發表於 18-10-31 16:58
其實中美洲果d人,點解仲要衝去美國,都傻傻地

呢個問題,同問點解香港每日有百五個單程證冇分別。
luvkaka
|
MM2H 發表於 18-10-31 16:23
今轉日本咁玩法,浸浸升呢呀,本土仲有強大井蛙群好支持佢,大美國主義
雖然唔想佢過骨,但暫時唔見有好大 ...
咪係囉, 個個骨子裹都大美國佬主義
MM2H
|
luvkaka 發表於 18-10-31 17:02
咪係囉, 個個骨子裹都大美國佬主義

佢真係攪得成取消《出生公民權》,又會多一大批隱性支持者,唔會講出口但深心支持
究竟我是誰
|
MM2H 發表於 18-10-31 16:14
...

梗係嗱嗱聲搞大個肚先
MM2H
|
究竟我是誰 發表於 18-10-31 17:36
梗係嗱嗱聲搞大個肚先

咁今年雙11分分鐘大跌,午夜時分大家都在忙
Crisssssssy
|
如果香港都有say就好
Flovena
|
取消對美國黎講係好事呀
fatgarden
|
外國月光真係好過香港!?未必!起碼香港没有地震,龍捲風,更加不會有校園開槍事件。
MM2H
|
fatgarden 發表於 18-10-31 18:52
外國月光真係好過香港!?未必!起碼香港没有地震,龍捲風,更加不會有校園開槍事件。
...

7,80年代較多港人會赴美產子,但近年應該國內市場大熱,湯唯套西雅圖好貼題
MM2H
|
Flovena 發表於 18-10-31 18:21
取消對美國黎講係好事呀

係,浸浸中期選前要攞分,但呢個議題可大可少,以"人權"為大嘅美國constitutional rights會大受打擊
maggie196
|
MM2H 發表於 18-10-31 19:02
7,80年代較多港人會赴美產子,但近年應該國內市場大熱,湯唯套西雅圖好貼題
...

台灣都好興去美國生仔
Poyau
|
奇招突出
oceandeepsea
|
waynewon 發表於 18-10-31 17:02
呢個問題,同問點解香港每日有百五個單程證冇分別。

死症?無得變?
MM2H
|
Poyau 發表於 18-10-31 21:04
奇招突出

好多國內官富近十年都到美國產子