陶寶有人入侵

chloe666
|

成日收到重置密碼短訊 !即係有人入左我帳户 ,應該㸃做好 ? 更改密碼後都仲有
MiuMiuLi
|
chloe666 發表於 18-10-31 16:29
成日收到重置密碼短訊 !即係有人入左我帳户 ,應該㸃做好 ? 更改密碼後都仲有
...

我唔知點解決,不過有個位可以睇到係咪有其他機登入左你淘寶戶口~

我的淘寶,設置,帳戶安全,安全中心,設備管理,睇下裡面有冇唔係你用黎登入淘寶既機,有就將佢下綫,淘寶會 send 個驗證碼去你手機黎做確認~
chloe666
|
MiuMiuLi 發表於 18-10-31 21:24
我唔知點解決,不過有個位可以睇到係咪有其他機登入左你淘寶戶口~

我的淘寶,設置,帳戶安全,安全中心 ...

入去睇又冇異動喎 ,請問我見到有手機認證 ,但我未開啟 ,係咪開啟左好D呀 ?
MiuMiuLi
|
chloe666 發表於 18-10-31 21:38
入去睇又冇異動喎 ,請問我見到有手機認證 ,但我未開啟 ,係咪開啟左好D呀 ?
...

開啟左唔知有乜用 我果個都係未開啟 ~
chloe666
|
MiuMiuLi 發表於 18-10-31 21:49
開啟左唔知有乜用 我果個都係未開啟 ~

ok 唔該晒你呀
andyman
|
chloe666 發表於 18-10-31 16:29
...
如果換左密碼都仲有人試, 咁好嚴重喎, 有無聯絡淘寶睇下要點做, 另外做左實名未??
chloe666
|
andyman 發表於 18-11-1 19:05
如果換左密碼都仲有人試, 咁好嚴重喎, 有無聯絡淘寶睇下要點做, 另外做左實名未??
...

冇做實名呀
andyman
|
chloe666 發表於 18-11-1 19:32
冇做實名呀

如果你之前用過信用卡付款就好危險.不如快快做埋實名,安全啲, 手機要庄埋支付寶apps ,一買左野就有通知.
chloe666
|
andyman 發表於 18-11-1 19:46
如果你之前用過信用卡付款就好危險.不如快快做埋實名,安全啲, 手機要庄埋支付寶apps ,一買左野就有通知.
...

Ok 唔該晒
但我唔想做實名