宏利 卓越25保障計劃

machuchu
|
早8年前幫小兒買左一份宏利 卓越25保障計劃。當初無睇清楚原來這份單只是人壽儲蓄。現在諗緊cut唔cut單
Money.ngaiTse
|
machuchu 發表於 18-10-31 18:13
早8年前幫小兒買左一份宏利 卓越25保障計劃。當初無睇清楚原來這份單只是人壽儲蓄。現在諗緊cut唔cut單 :ig ...

但已經買咗8年了?依家cut咗好似好唔抵咁。請問1個月多少保費?
machuchu
|
Money.ngaiTse 發表於 18-10-31 18:50
但已經買咗8年了?依家cut咗好似好唔抵咁。請問1個月多少保費?

$350
|
machuchu 發表於 18-10-31 20:30
$350

其實不如同你個agent傾下睇下點樣reviews張單,令到小朋友嘅保障會大啲。好过白白浪費咗8年保費。
新人物
|
machuchu 發表於 18-10-31 20:30
$350

$350供埋去啦,又唔影響生活。
wy_yen
|
machuchu 發表於 18-10-31 18:13
早8年前幫小兒買左一份宏利 卓越25保障計劃。當初無睇清楚原來這份單只是人壽儲蓄。現在諗緊cut唔cut單 :ig ...

我仔果份好似都係呢個,但包住院gor wor 你冇包???不過咁多年我都冇claim過。。。有朋友有claim過。。。我見幾百,由佢算。。。但到最細果個時,就乜都冇買
|
wy_yen 發表於 18-11-1 00:17
我仔果份好似都係呢個,但包住院gor wor 你冇包???不過咁多年我都冇claim過。。。有朋友有 ...

卓越25係人壽來的。如果住院嗰個係守護一生。
如果你咁多年無賠過錢,應該已經調低咗保費架嗨?
有無注意到自己張保單丫?
卓越25係供25年的。附加的守護一生係供1世的。兩者嘅分別好唔同。