懷孕症狀

Miu6208
|
想問問各位 而家才17週 肚唔算好大 但下身感覺很重 好累贅 唔自然 行路唔行得快 成個人都好緊咁 請問正常嗎?

HOPEFORBB
|
回覆 Miu6208 的帖子

我之前懷孕都有呢種感覺,人哋陀得好輕鬆,健步如飛,我就好辛苦,因為條腰唔夠力,行步路都好奇怪,亞吓亞吓咁,我唔知你係咪講呢種重的感覺
Miu6208
|
HOPEFORBB 發表於 18-10-31 20:07

我之前懷孕都有呢種感覺,人哋陀得好輕鬆,健步如飛,我就好辛苦,因為條腰唔夠力, ...

謝謝你分享
係呀 就是這種感覺 因為第一胎沒有這種感覺 好輕鬆 但今次比較辛苦 尤其肚下面感覺緊緊的 行路亞亞下...

Miu6208
|
Miu6208 發表於 18-10-31 20:17
謝謝你分享
係呀 就是這種感覺 因為第一胎沒有這種感覺 好輕鬆 但今次比較辛苦 尤其肚下面感覺緊緊的 行 ...

夜晚隻腳成日抽筋 雙腳盤骨好像很累 ...
HOPEFORBB
|

I see,我第一胎就已經係咁,十幾週已經食完飯好似透唔到氣,肚好緊,你留意吓個肚會唔會持續緊,因為我去到24週突然發現宮頸短,但就唔知同肚緊有無關係。
hamsterma
|
Miu6208 發表於 18-10-31 19:41
想問問各位 而家才17週 肚唔算好大 但下身感覺很重 好累贅 唔自然 行路唔行得快 成個人都好緊咁 請問正常嗎 ...

17週我個肚都唔係好明顯,所以無咁嘅感覺
lovelypowerpuff
|
想問問各位 而家才17週 肚唔算好大 但下身感覺很重 好累贅 唔自然 行路唔行得快 成個人都好緊咁 請問正常嗎 ...

會唔會係女?
聽講女係會辛苦d
haha748494
|
我就到懷孕後期就有呢個感覺。注意休息。
cookingbaby
|
我之前坨我女果陣都無呢種感覺喔。或者你下次去檢查果陣問下醫生。
白羊女
|

過去星期一因為肚痛搵產科醫生覆診,照過bb 冇問題,不過休息到今日,都仲係間歇有d 痛,尤其半夜起身去廁所時比較嚴重,痛既位置主要係肚臍對落既下腹位置(好似近膀胱),扯住痛,企直d 都痛,唔知係咩問題呢?