天氣乾到摸塊面時候,好似摸到砂紙 … 各位Sis 點做好?

kongbeauty002
|
天氣乾到摸塊面時候,好似摸到砂紙 … 我只不過無做護膚一晚姐… 各位Sis 點做才可以keep 住皮膚唔好咁乾?
晴雯
|
呢個天氣係時候搽油
cakii
|
me2
ccm516
|
回覆 kongbeauty002 的帖子

我開始用油 有時會用sleeping mask
ccm516
|
Or 晚晚敷臉
kkarman
|
咁誇張,我都係比平時加左油用,同埋厚敷薏仁gel, 第朝塊面滑滑
grace1207
|
keep住用保濕精華~ 宜家晚晚都有用sno ha serum 有時會用油按摩塊面~
|
晴雯 發表於 18-10-31 23:24
呢個天氣係時候搽油
可以搽咩油?? 好笠喎
|
grace1207 發表於 18-11-1 11:35
keep住用保濕精華~ 宜家晚晚都有用sno ha serum 有時會用油按摩塊面~
我個人就係懶… 要搽精華真係好麻煩
|
ccm516 發表於 18-11-1 08:54
回覆 kongbeauty002 的帖子

我開始用油 有時會用sleeping mask
sleeping mask 會整到床單痴笠笠… 我唔多中意用… 搽油我皮膚又容易出粒粒,好少用
nyfng
|
加幾滴油响用開嘅護膚品上面,玫瑰(籽)油,沙棘油,或者其他護膚品牌都有出油。
Ashleycorina
|
用超強保濕mask 就得。
我之前試左一個立即好左
ikokam
|
Ashleycorina 發表於 18-11-1 15:31
用超強保濕mask 就得。
我之前試左一個立即好左

請問係咩MASK?
Ashleycorina
|
ikokam 發表於 18-11-1 17:09
請問係咩MASK?

我試左STARSKIN
Micro-Filler Mask Pack
好得,但我覺得貴
Money.ngaiTse
|
ccm516 發表於 18-11-1 08:55
Or 晚晚敷臉

我都係晚晚敷mask。每日用唔同嘅成份。同埋唔同質地嘅。
good_pig
|
kongbeauty002 發表於 18-10-31 23:14
天氣乾到摸塊面時候,好似摸到砂紙 … 我只不過無做護膚一晚姐… 各位Sis 點做才可以keep 住皮膚唔好咁乾? ...

厚厚的cream mask

或者搵娥羅鈉英厚少少咁用
晴雯
|
kongbeauty002 發表於 18-11-1 12:02
可以搽咩油?? 好笠喎

試過搽油未?搽過嘅JM應該都知,真係靚油係唔會笠架,係會吸收到底層,好正的,你試下。簡單d就玫瑰果油,靚少少就玫瑰油或複方嘅香薰油,我通常去有機店買感覺穩陣d。
ccm516
|
晴雯 發表於 18-11-2 08:05
試過搽油未?搽過嘅JM應該都知,真係靚油係唔會笠架,係會吸收到底層,好正的,你試下。簡單d就玫瑰果油, ...

好詳細 你用邊隻?
ccm516
|
娥羅鈉英 會唔會搞到有暗粒
ccm516
|
我都係兩隻唔同面膜輪着用