老細稱不符合要求!(比意見)

FaMaBB
|
今日黑仔日,比老細炒,氣難下,嬲到發燒
已經過左試用期,三個月多D
佢話我只做到他的要求二,三成!
佢話想請個做全盤數的會計!
但我做左冇耐,我已經表明我冇能力做全盤!
如果我真係他講到那麼差,為何過我試用期,
現在補回一個月糧,1/4 個月雙糧,之前放既假冇扣$ , 知我11 月生日,另外比 $1000 利是我,
炒左我,仲話車我返屋企!
究竟D老細諗咩!
可能我知道了他不能說的秘密(emoji)
happyb_happyb
|
FaMaBB 發表於 18-11-1 01:13

不能說的秘密?
FaMaBB
|
happyb_happyb 發表於 18-11-1 01:18
不能說的秘密?

商業秘密
麟媽媽
|
咁你又真係表明你做唔到佢要求嘅嘢,而且佢都賠得好足俾你,算係咁啦!
LedTV
|

炒你都仲咁客氣車埋你返屋企又有生日利是

好好人
waynewon
|
佢都畀足你,拿拿聲搵過第二份算啦,你自己都話佢做唔到佢要求。
aliensss2008
|
LedTV 發表於 18-11-1 01:25

好好人

bbkq
|
補回一個月糧,1/4 個月雙糧,之前放既假冇扣$ , 知我11 月生日,另外比 $1000 利是我,

個老細男人來架, 一定係比例少炒人/初初出來做老細, 佢真係好顧你感受了, 大家JM都係客觀咁講, 佢真係可能吾洗出1/4 個月雙糧畀你, 又記得你生日, 其實都係想好來好去,

funfun759    發表於 18-11-1 14:08
girlbear    發表於 18-11-1 12:00
jpangel    發表於 18-11-1 10:38
小肥楊    發表於 18-11-1 10:35
skybiebie
|
FaMaBB 發表於 18-11-1 01:13

賠足,仲有db, 仲有生日利士,仲車你返屋企,其實佢要嘅野你做唔到,咁佢都要搵人做架,好好人啦,你即刻可以搵過份工唔好咩?
LedTV
|
skybiebie 發表於 18-11-1 01:36
賠足,仲有db, 仲有生日利士,仲車你返屋企,其實佢要嘅野你做唔到,咁佢都要搵人做架,好好人啦,你即刻 ...

而家樓主好似同個好男仔分手唔捨得咁
但個男仔已經好顧佢感受
所以先唔捨得
要拎出黎鬧

唔夾做乜一早唔講
一齊左幾個月先話唔夾

waynewon
|
就算佢真係因為你知道佢公司秘密,你都唔可以爆,而且佢已經比凸你,好多公司試用期放紅假都要扣返錢,生日畀死貓你食,雙糧要做夠一年先有得計,想炒你會先捉你錯處,出三張warning要你走,連一個月都唔補畀你,要上勞工處追。
D..D
|
賺左喇,算喇
macpig    發表於 18-11-1 07:06
花生油子
|
既然應付唔到全盤數,,老細又補足錢比你走,,我覺得都合理吖
colormama
|
慘啦, 睇唔到你舊老細有咩問題.......
反而睇到你嘅問題多d.....
FaMaBB
|
LedTV 發表於 18-11-1 01:25

好好人

我拒絕了他車我!
我 Call 的士回家!
FaMaBB
|
bbkq 發表於 18-11-1 01:35
補回一個月糧,1/4 個月雙糧,之前放既假冇扣$ , 知我11 月生日,另外比 $1000 利是我,

個老細男人來架, ...

我明白!
可能我太在乎份工,所以先唔開心!
mami42
|
人地賠足有多,就算你真是唔服,你又唔係病左丶有左,佢真係可以炒你,算喇!忘記佢吧
FaMaBB
|
LedTV 發表於 18-11-1 01:39
而家樓主好似同個好男仔分手唔捨得咁
但個男仔已經好顧佢感受
所以先唔捨得

因為本身老細對我好好!
但係太突然,我接受唔到!
我純眒,我冇話過佢唔岩!
FaMaBB
|
waynewon 發表於 18-11-1 01:45
就算佢真係因為你知道佢公司秘密,你都唔可以爆,而且佢已經比凸你,好多公司試用期放紅假都要扣返錢,生日 ...

明白!
純粹接受唔到,呻下!
FaMaBB
|
colormama 發表於 18-11-1 01:51
慘啦, 睇唔到你舊老細有咩問題.......
反而睇到你嘅問題多d.....

我冇話佢唔岩,
純粹接受唔到,呻下!