自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

做唔到老细要求自己都唔意思留低,而家賠足仲有利是同db,仲有咩好嬲

珍珠宮

FaMaBB 發表於 18-11-1 01:13
今日黑仔日,比老細炒,氣難下,嬲到發燒
已經過左試用期,三個月多D
佢話我只做到他的要求二,三成!
其實佢都算幾好, 賠足就算啦!!

好過我, 俾人EXTEND左probation 3個月, 佢話我telephone skill唔得, 又話我普通話唔好, 但我的telephone skill都係跟同事, 佢地講得我唔講得. 普通話就見工果時都知, 我都跟過國內老板, 人地都無問題. 都諗住走, 我做左咁多年, 都未諗過要俾人extend probation. 但暫時的OFFER都唔太啱, 諗住都就過probation就算啦, 至少都有返BENFEFIT, 點知, 最近同我傾, 話公司生意唔好, 叫我用返呢個package, 即係乜BENEFIT都無, 繼續做, 無SL, AL, double pay, medical, dental. 宜家都努力搵工中.

好明顯佢之前有鋪排, 做得唔好你extend probation都唔會extend 3個月, 睇多個月唔得都叫你走啦. 唉, 俾佢玩殘

珊瑚宮

回覆樓主:

就算識做全盤, 唔啱都一樣可以炒。
現在賠到足, 仲有多。
無謂諗, 向前望, 專心找過份工好過

水晶宮

畀面勳章

colormama 發表於 18-11-1 01:51
慘啦, 睇唔到你舊老細有咩問題.......
反而睇到你嘅問題多d.....

我都覺得係

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

嘩...我會覺得依個老細好好喎..

可能佢初初諗住..你做耐DD..會做到全盤數比佢..
所以比你過試用期...
但之後都係覺現..你都唔係差少少...而係差好多...
咁花時間比你慢慢學慢慢執..
不如請過個人好過...

東家唔打,打西家啦...依家肯做..其實搵工都唔係太難既..
只係要再遇咁既好老細...就可能難DD囉

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

賠足曬喎❗算係咁喇〰️
……所以唔捨得份好工⁉️

子爵府

Sumyeema1 發表於 18-11-1 07:57
你係老細?

同問

男爵府

FaMaBB 發表於 18-11-1 01:21
商業秘密

會計,一定知公司不少內部資料,但一般又未至於怕比你知到要炒你。如果係咁間間公司會計都做唔長。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

呻完就算啦!
舊老闆真係非常好人,
而且做會計其中一個基本守則是不能爆公司裡面任何野,
賠償凸重想點……

子爵府

親子王國15週年勳章

我諗好多公司都有你所講嘅商業秘密,你老細已經係屬於好大方,我見唔少係不停鬧同挑剔逼你辭職,放下自在。

子爵府

回覆樓主:

老細

大宅

即係你情願佢一早同你講唔符合要求唔過試用唔使賠畀你?

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

伯爵府

boss not bad

侯爵府

都唔係太黑啫...... 你講到明唔達標, 佢都補足俾你, 仲有生日利是... ....忘記呢位老闆, 搵過份啦...

另外, 無論咩position都有不能說的祕密, 係基本員工守則啦....

子爵府

你老闆已經好好

琥珀宮

你老闆炒你,但俾足錢你,又另外有額外個D,算係咁啦,唔駛嬲到發燒,因為好多人俾人炒情況慘過你幾百倍,你算LUCKY了

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

炒你仲俾生日利是你,你老細都唔錯噃。

首頁

尾頁

跳至