孕後期胃酸倒流?

KellyBabykiss
|
今日已經37週5日,訓訓下有d野係喉嚨卡住卡住好五舒服,之後起身就嘔左,苦苦的,好似比火燒甘,有乜解決辦法?然後伴隨住一陣陣既肚痛,已經上過大號,依然冇點減輕我既痛。。。寶寶是想要岀來了嗎
hamsterma
|
KellyBabykiss 發表於 18-11-1 06:06
今日已經37週5日,訓訓下有d野係喉嚨卡住卡住好五舒服,之後起身就嘔左,苦苦的,好似比火燒甘,有乜解決辦 ...

我後期個B唔夠重,仲要睇營養師,日日逼住食,日日頂住個胃
cookingbaby
|
呢個好難講窩,因為我果陣都係提前嘅,剛好37周BB就出咗嚟喇。
|
hamsterma 發表於 18-11-1 09:18
我後期個B唔夠重,仲要睇營養師,日日逼住食,日日頂住個胃

我有時可能飲杯野一訓低,又胃酸倒流過-_-”
|
cookingbaby 發表於 18-11-1 09:39
呢個好難講窩,因為我果陣都係提前嘅,剛好37周BB就出咗嚟喇。

我都想bb快d岀黎,太辛苦la ...T^T
cookingbaby
|
回覆 KellyBabykiss 的帖子

你都就嚟38周喇,好快嘅喇。想想好快就嚟可以見到自己嘅BB,係唔係會開心D吖。
我要做媽媽
|
你要留意下你自己係咪已經開始陣痛喇,如果痛既頻率比較頻繁,你就去醫院
envyme11
|
KellyBabykiss 發表於 18-11-1 06:06
今日已經37週5日,訓訓下有d野係喉嚨卡住卡住好五舒服,之後起身就嘔左,苦苦的,好似比火燒甘,有乜解決辦 ...

我都係呀!34週咋!另向右邊 仲會火燒心 心口痛
GCHK
|
可能去睇醫生穩陣D,聽落都頗辛苦
|
我要做媽媽 發表於 18-11-1 11:34
你要留意下你自己係咪已經開始陣痛喇,如果痛既頻率比較頻繁,你就去醫院 ...

其實陣痛係咩感覺
|
envyme11 發表於 18-11-1 19:47
我都係呀!34週咋!另向右邊 仲會火燒心 心口痛

好可憐
|
cookingbaby 發表於 18-11-1 11:15
回覆 KellyBabykiss 的帖子

你都就嚟38周喇,好快嘅喇。想想好快就嚟可以見到自己嘅BB,係唔係會開心D吖。 ...

係既,我都好期待
|
GCHK 發表於 18-11-1 19:51
可能去睇醫生穩陣D,聽落都頗辛苦

今日去檢查都係五記得問
haha748494
|
可以系肚餓,到懷孕後期,好快就覺得肚餓。
我要做媽媽
|
KellyBabykiss 發表於 18-11-1 23:05
其實陣痛係咩感覺

一開始就好似M痛咁,不過會越黎越痛,而且痛得越黎越頻繁
|
haha748494 發表於 18-11-2 22:20
可以系肚餓,到懷孕後期,好快就覺得肚餓。

|
我要做媽媽 發表於 18-11-2 22:25
一開始就好似M痛咁,不過會越黎越痛,而且痛得越黎越頻繁

我平時黎M淨係覺得腰酸背痛
小米仔Mum
|

我都係,夜晚訓訓下一燒喉就食兩塊梳打餅可以吸胃酸,你可以試下
GCHK
|
KellyBabykiss 發表於 18-11-1 23:11
今日去檢查都係五記得問

咁樣亞,咁你再睇下,睇下需唔需要再問下
|
小米仔Mum 發表於 18-11-3 09:10
我都係,夜晚訓訓下一燒喉就食兩塊梳打餅可以吸胃酸,你可以試下
...

再係甘我試下先Thx