依個大媽好有氣勢!

yucl_hk
|

內地「惡霸」橫行!上周六(上月27日),一列由北京開往黑龍江哈爾濱的D101列車上,有一名中年女乘客只購買了二等座車票,卻強行霸佔一等座座位。列車人員見狀作出勸阻,但女乘客大喊大叫,還聲稱一等車有空座,為甚麼不能坐,隨後還糾纏列車人員,要求作出合理解釋,野蠻程度讓人無語。

講野時配合完美手勢!

https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20181101/58854759

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 18-11-1 10:36
tinlong22
|

邊有D人咁勁丫, 成日係公海出時政POST

「為甚麼不能出?」
註: 樓主原標題
外交部華春瑩, 都無依個大媽氣勢
只係後來自己改標題

tictactoe    發表於 18-11-1 21:49
123blow
|
又係樓主你....明晒
wantaima
|
出少一日政治會死咩?無啦啪又拉華春瑩落水
tictactoe
|
不可與華春瑩相比, 要比較就與陳淑莊比
luvkaka    發表於 18-11-1 09:31
糖果園
|
點解樓主唔洗收牌
佢常常刻意係公海開時政帖 唔係要收牌咩
莫非 佢係有特權人士
Sumyeema1
|
yucl_hk 發表於 18-11-1 08:48
內地「惡霸」橫行!上周六(上月27日),一列由北京開往黑龍江哈爾濱的D101列車上,有一名中年女乘客只購買 ...

關迎春花咩事?

樓主
DoReMi媽媽
|
又講真,華春瑩喺BK嘅氣勢,一定唔夠樓主強,屢喺公海開時政舖,都只係搬舖了事,樓主都算係喺BK超特權人士
Sumyeema1
|
tinlong22 發表於 18-11-1 08:55
邊有D人咁勁丫, 成日係公海出時政POST

「為甚麼不能出?」

我都奇怪,樓主係 bk 權貴人士?
Sumyeema1
|
DoReMi媽媽 發表於 18-11-1 09:18
又講真,華春瑩喺BK嘅氣勢,一定唔夠樓主強,屢喺公海開時政舖,都只係搬舖了事,樓主都算係喺BK超特權人士 ...

曲到直,直到曲係樓主 icon。

可能bk 欣賞樓主創意&幻覺無限,可以特許經營。
Kiko仔
|
糖果園 發表於 18-11-1 09:16
點解樓主唔洗收牌
莫非 佢係有特權人士:quest ...

佢成日出D 內容唔係政治既 POST,但係專登用個標題引人想到政治。

然後有人因為個標題就引到火。
DoReMi媽媽
|
Sumyeema1 發表於 18-11-1 09:21
曲到直,直到曲係樓主 icon。

可能bk 欣賞樓主創意&幻覺無限,可以特許經營。

而家反而懷念起以前墨餅年代,凡事都有個譜。

jasmineoj
|
佢有錢唔用點解唔可以俾D我
Protea
|
DoReMi媽媽 發表於 18-11-1 09:18
又講真,華春瑩喺BK嘅氣勢,一定唔夠樓主強,屢喺公海開時政舖,都只係搬舖了事,樓主都算係喺BK超特權人士 ...

改左帖題啦
Ho_BB
|
jasmineoj
|
糖果園 發表於 18-11-1 09:16
點解樓主唔洗收牌
莫非 佢係有特權人士:quest ...

唔係移po咋咩
DoReMi媽媽
|
樓主del咗華春瑩字眼,改咗標題,搞到我前面個回應唔知回乜

如果唔明我前面回應,我標示返原樓主嘅標題係:

"外交部華春瑩,都無依個大媽氣勢"
DoReMi媽媽
|
jasmineoj 發表於 18-11-1 09:26
唔係移po咋咩

點解以前見過有會員因屢貼錯區而收牌?

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7551567&extra=page%3D1

所有錯版政治及有關爭拗討論主題,會被移往時政擂台,包括最終演變成相關討論的主題,管理團隊擁有移動主題的最終決定權,國民不得異議。屢次刻意錯版,可被警告。

糖果園
|
Kiko仔 發表於 18-11-1 09:23
佢成日出D 內容唔係政治既 POST,但係專登用個標題引人想到政治。

然後有人因為個標題就引到火 ...
次次放完火都閃左去
但我記得之前版規係有講明屢次錯版係要收牌
但我好奇 點解佢完全冇事
jasmineoj
|
DoReMi媽媽 發表於 18-11-1 09:30
點解以前見過有會員因屢貼錯區而收牌?

可能我嚟得日子短,無咩印象