回學校旅行貴?那不是叫「蝶豆花園」是免費兼荒廢的地方

盧大力
|

我用google map 找那地方那裏叫「芊色花園」

因為荒廢結果反而令 蝶豆花盛開, 所以我覺得幼稚園就係咁樣想呃你哋,

【荒廢的100萬呎】大埔嵐山「芊色花園」只是一幅私人農地,並非公共空間!.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/chiuyanloy/posts/728087074052590&ved=2ahUKEwjxlYa8oLLeAhXCS7wKHdgLB_MQFjAUegQIARAB&usg=AOvVaw3Q354COJ-qdIqhKAK5H7jd

芊色花園
https://www.google.com/search?q=芊色花園&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjh3pDhnrLeAhUKU7wKHc-oB6UQ_AUIEygC&cshid=1541042625307&biw=393&bih=623&dpr=2.75

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
jpangel
|
吓,有咩好玩呀?
alicialee1210
|
好唔吸引
盧大力
|
jpangel 發表於 18-11-1 11:39
吓,有咩好玩呀?

因為免費入場 幼稚園就可以 劏到樓主一頸血, 我諗佢哋諗咗好耐, 點樣可以將一達荒廢地講成一個好靚嘅公園, 那裏有好多碟豆花, 咁咪 改名叫做蝶豆花園, 唔怪得之前樓主搵唔到, 我都搵咗成半個鐘先諗到用google map
李露眉
|
總之..而家D 幼稚園旅行, 一D 都唔好玩,
D 老師又唔想搞遊戲.
個D 農壯,好多人去過晒,去到又要自費,

其實小朋友好簡單, 有塊草地,
成班玩下,跑下,野餐, 已經夠,

人均收2百幾蚊,大小同價,一家3口, 都OVER 5百.

我記得我以前細個去幼稚園旅行,只係區內公園,最遠都係大棠,
個個都好開心..

唔好話"以前"比,我相信, 小朋友係單純..
係我地大人複雜化.
kaychanff    發表於 19-3-11 16:30
盧大力
|
alicialee1210 發表於 18-11-1 11:41
好唔吸引

把一個免費的地方,重新包裝到好高貴咁, 再劏我哋一頸血
Ashleycorina
|
大約知邊度,朋友住附近
幼稚園咁樣收費?貴响交通?食飯?

我仔女之前幼稚園旅行都非常old school .... 自己整食物picnic ,一班小朋友同老師玩下遊戲咁咋,好開心
yeungtima
|
盧大力 發表於 18-11-1 11:37
我用google map 找那地方那裏叫「芊色花園」

因為荒廢結果反而令 蝶豆花盛開, 所以我覺得幼稚園就係咁樣 ...

Free entry?
咁幼稚園都幾識劏家長喎
盧大力
|
Ashleycorina 發表於 18-11-1 11:47
大約知邊度,朋友住附近
幼稚園咁樣收費?貴响交通?食飯?

我覺得間幼稚園好過份,改一個虛假的公園名
盧大力
|
yeungtima 發表於 18-11-1 11:51
Free entry?
咁幼稚園都幾識劏家長喎

free的
馬爾太
|
去喂蚊?
盧大力
|
馬爾太 發表於 18-11-1 11:52
去喂蚊?

仲有池邊無圍欄 極不適合 幼稚園學生
mcdullyiu
|
學校要收錢錢?包咩?
AGa1111
|
盧大力 發表於 18-11-1 11:51
我覺得間幼稚園好過份,改一個虛假的公園名

果位樓主話小學呀,其實我覺得無論幼稚園、小學、中學,一班細路唔駛上堂齋玩,就算得塊大草地都係咁開心
namnamnamlolo
|
唔報名就得了
應該無乜人有興趣呀
盧大力
|
AGa1111 發表於 18-11-1 12:01
果位樓主話小學呀,其實我覺得無論幼稚園、小學、中學,一班細路唔駛上堂齋玩,就算得塊大草地都係咁開心: ...

我一直以為係幼稚園
CACACAROL
|
甘都得
AGa1111
|
mcdullyiu 發表於 18-11-1 11:59
學校要收錢錢?包咩?

好似大約2百零,包午餐
yeungtima
|
盧大力 發表於 18-11-1 11:52
free的

mcdullyiu
|
AGa1111 發表於 18-11-1 12:03
好似大約2百零,包午餐

有D學校搵D咩一日團那些公司攪, 包個自助午餐然後去吓呢D景點,
包埋車都係百幾二百, 唔知係食咩午餐和仲有咩景點?