預防中風

fannyauau
|
奶奶上個禮拜跌親,醫生話有機會有輕微中風,好擔心,平時老公同自己都要返工,屋企又無人,已經打算請看護,有無jm有經驗
orangeca
|
控制血壓! 控制血壓! 控制血壓!

重要的事情講三遍。
CaTHycth
|
請看護好d喎,始終專業d
losttoa
|
不如申請個平安鐘先啦
udonnut
|
回覆 fannyauau 的帖子

有無試過食安宮牛黄丸? 我屋企人平時有食馬x良個隻一個月食一次, 之後都有買埋位x堂個粒黎看門口
amy730
|
申請看護安心D
cinda72.
|
udonnut 發表於 18-11-2 14:05

有無試過食安宮牛黄丸? 我屋企人平時有食馬x良個隻一個月食一次, 之後都有買埋位x ...

安宮唔可以亂食架
mln
|
cinda72. 發表於 18-11-2 15:32
安宮唔可以亂食架

為何? 可詳述嗎?
cinda72.
|
mln 發表於 18-11-2 15:33
為何? 可詳述嗎?

因為我中過風,家又有2老,搵過下資料
中風分出血性同缺血性,安宮唔係2種都兼容,食錯會反效果架
maymay220hk
|
cinda72. 發表於 18-11-2 15:36
因為我中過風,家又有2老,搵過下資料
中風分出血性同缺血性,安宮唔係2種都兼容,食錯會反效果架
...

cbeyond
|

有無試過食安宮牛黄丸? 我屋企人平時有食馬x良個隻一個月食一次, 之後都有買埋位x ...

安宮牛黃唔係所有中風都啱食, 食錯有反效果。
仲有, 唔係保健藥, 唔可以個個月食。
另外, 真係需要買, 係北京同仁堂個隻先係好野。
bonningng
|

中風有分出血性同埋閉塞性, 閉塞性先可以食架