減肥習慣

jj301
|
一個減肥習慣開始左的話,一般幾耐會開始見較?成日就無恆心去keep住
Money.ngaiTse
|
jj301 發表於 18-11-1 11:57
一個減肥習慣開始左的話,一般幾耐會開始見較?成日就無恆心去keep住
...

做運動,食少啲零食,淨係食早午晚3餐。中間口痕迫自己只可以食生果。只飲水。介哂咖啡茶嗰啲。1個星期會見到成效。

我就係人辦
littlemammy
|
回覆 Money.ngaiTse 的帖子

如果你可以食少啲糖分同埋碳水化合物, 包你瘦得仲快~
prettygirl1205
|
人人唔同,我大約減左2個月左右先有人同我講話覺得我瘦左
Money.ngaiTse
|
littlemammy 發表於 18-11-2 00:50
回覆 Money.ngaiTse 的帖子

如果你可以食少啲糖分同埋碳水化合物, 包你瘦得仲快~ ...

我已經食少咗好多了
pinkcat922
|
我減咗3個幾月先有人話我瘦咗
不過我開頭減係飲食放面著手
頭半年減咗15磅都係靠改善飲食
呢個星期開始係屋企做運動,希望再減多啲
ming0314
|
我減咗一個月,不過要勁做運動同調節飲食,夜晚一般淨係食淨菜沙拉,不過早、午餐冇戒口的
hwsamo
|
夜晚果餐食少好多,好快瘦
jj301
|
hwsamo 發表於 18-11-3 14:28
夜晚果餐食少好多,好快瘦

我就係衰晚餐忍唔到口
kawaiiliu
|
ming0314 發表於 18-11-2 20:39
我減咗一個月,不過要勁做運動同調節飲食,夜晚一般淨係食淨菜沙拉,不過早、午餐冇戒口的
...

一個月減左幾磅?
ming0314
|
kawaiiliu 發表於 18-11-4 01:23
一個月減左幾磅?

頭一個月差不多減咗10磅,跟著第二個月因為去旅行又經常OT少咗運動又肥返3磅,到第三個月(即係十月)又再狂做運動同調節飲食,暫時瘦多4磅,三個月嚟總共減咗14磅,著衫由中、大碼到可以著到細、中碼(emoji)(emoji)
迷人pinklady
|
ming0314 發表於 18-11-4 06:25
頭一個月差不多減咗10磅,跟著第二個月因為去旅行又經常OT少咗運動又肥返3磅,到第三個月(即係十月)又再 ...

叻女
迷人pinklady
|
頭一個月差不多減咗10磅,跟著第二個月因為去旅行又經常OT少咗運動又肥返3磅,到第三個月(即係十月)又再 ...

但你狂做運動嗰期,1星期做幾多日架?
ming0314
|
迷人pinklady 發表於 18-11-4 10:04
但你狂做運動嗰期,1星期做幾多日架?

一個星期跑2-3次,每次4K, 另外一個星期2堂bodycombat
ming0314
|
頭果個月磅數減得勁某個程度我諗係水份流失多
kawaiiliu
|

迷人pinklady
|
ming0314 發表於 18-11-4 10:37
頭果個月磅數減得勁某個程度我諗係水份流失多

咁減水又唔係好,應減脂
ming0314
|
迷人pinklady 發表於 18-11-4 14:35
咁減水又唔係好,應減脂

可能之前個人水腫,所以做運動時將身體多餘嘅水份排走,反而個人輕鬆咗
窩心行
|
回覆 jj301 的帖子

認同,夜晚真係好難戒口,日間返工好辛苦,早餐還可以調節時間食,但午餐就要邊食邊做,否則好難準時收工,所以放工就特別想食餐好D,要戒就真係要諗辦法
cakii
|
2~3星期左右