有左就一定會有妊娠紋?

susiesoso
|
之前聽過人地講係遺傳, 如果阿媽生個陣時無咁自己都唔會有, 究竟係咪真?! 好驚遲啲會有妊娠紋呀
dreamboy_man
|
keep住搽野。博佢唔出現
littletutor
|
susiesoso 發表於 18-11-1 12:15
之前聽過人地講係遺傳, 如果阿媽生個陣時無咁自己都唔會有, 究竟係咪真?! 好驚遲啲會有妊娠紋呀 ...

聽聞好似真係遺傳,我媽媽生既時候係無既,到我自己生左兩胎都係一條都無。
car~wing
|
之前聽過人地講係遺傳, 如果阿媽生個陣時無咁自己都唔會有, 究竟係咪真?! 好驚遲啲會有妊娠紋呀 ...

我媽,兩個家姐都有,我無(無keep住搽嘢)!
kmbb519
|
car~wing 發表於 18-11-1 12:43
我媽,兩個家姐都有,我無(無keep住搽嘢)!

我媽有,我無,我有好勤力日日搽野
珍惜眼前
|
我媽有,我冇(無keep住搽野,因為太懶)
咩黎架
|
回覆 susiesoso 的帖子

會遺傳架?咁keep住搽野會唔會好d架??
Chingyeeyeee
|

我媽冇,我生完都冇,我太懶搽到4個月已經冇查
sandylly
|
我媽生3個都冇,但我係後期爆到七彩!!一開始已經有搽野都阻唔到
勞氣小妹
|
我媽同家姐無
我生都無(只7個月先开始搽)
cookingbaby
|
妊娠紋應該無遺傳嘅,應該係同自身嘅體質有關。
freshrose
|
我媽無,我妹有,我無,不過我好勤力搽野
kissapplegirl
|

我媽媽個肚花晒,但我39w時肥到89kg ,都無爆肚紋,但大脾同patpat有爆,唔知關唔關搽油事,因為我只會比心機搽個肚,夜晚訓前用clarins油+膏,日頭出門前用bio oil ,冬天好乾時可以下午再補搽bio oil,我由第7個月搽到生b
gillcheng
|
應該係唔關事架嘛...我媽有但我冇, 可能我一知自己有左就日日好勤力咁搽妊娠按摩油
生完都keep住搽...平日番工就日夜各一次, 放假係屋企就下晝搽多次..點都好搽左冇死呀, 我自己買d隻有天然成份既搽, 因為本身都容易敏感起粒粒
Amberchy731
|
kissapplegirl 發表於 18-11-1 14:10
我媽媽個肚花晒,但我39w時肥到89kg ,都無爆肚紋,但大脾同patpat有爆,唔知關唔關搽油事,因為我只會比心 ...

係咪真係用埋油好d架?我靜係買左膏
因為我好怕笠 但我發現側腰有少少紋
kissapplegirl
|
Amberchy731 發表於 18-11-1 15:07
係咪真係用埋油好d架?我靜係買左膏
因為我好怕笠 但我發現側腰有少少紋
...

建議你買埋油一set用 我會按摩15分鐘 愈入冬愈需要用油先夠潤
Nbs
|
我無問我媽有無。不過我完全咩都無搽 (潤膚膏都懶), 真係一條紋都無,淨係中間淺啡嗰條。
babynetnet
|
我未生都以為係,我媽d紋條條都粗過西瓜紋,我揸左3次bio油就懶揸,一條紋都無……
我重左30磅
MomKim
|
搽邊隻好?有無JM 好介紹, 可以推介下
bluebluewo
|
應該唔會遺傳掛?! 我媽咪個肚腩有好多但自己生個時反而一條都無