懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

7週孕吐得要命,喝水都吐,聞到隔離屋飯香吐更慘,班上不了,隔幾天到醫院打點滴,個天只能看著天花板哭,有經歷一樣的媽媽吐吐苦水嗎?

複式洋房

7週我都有作嘔同好多胃氣,好辛苦,唔好食咁飽會好啲。

洋房

Mayelmom_cc 發表於 18-11-1 12:27
7週孕吐得要命,喝水都吐,聞到隔離屋飯香吐更慘,班上不了,隔幾天到醫院打點滴,個天只能看著天花板哭, ...

我而家32週日日都嘔,嘔到慣,睇開啲

複式洋房

sin1009 發表於 18-11-1 12:34
我而家32週日日都嘔,嘔到慣,睇開啲

32週都嘔 好辛苦唷媽媽(emoji)

複式洋房

Joeylover 發表於 18-11-1 12:32
7週我都有作嘔同好多胃氣,好辛苦,唔好食咁飽會好啲。

(emoji)(emoji)‍♀️同是天涯.....加油。我食一塊餅也吐,好恐怖

複式洋房

非常明白這感受, 我7w也是嘔到工都反唔到, 上網話食酸野食姜會好d, 但我嘔得仲利害。 而家12w 由每天5-7次減到2-3次, 有少少好轉。 醫生有開止嘔藥, 但又唔想日日食, 唯有忍耐一下。好羨慕唔嘔的媽媽. 醫生話嘔的bb 健康d 抱住呢個信念會開心d, 版主我們大家加油呀~

大宅

7週孕吐得要命,喝水都吐,聞到隔離屋飯香吐更慘,班上不了,隔幾天到醫院打點滴,個天只能看著天花板哭, ...

我5~6week 開始嘔,對味道好敏感,到12~13week 係嘔得最西利,不過14week 開始冇嘔,加油!要捱!
少食多餐,唔好食d 易生胃氣既野,同埋唔好食太重味既野

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

正常害喜反應,我過左三個月就會舒服D。你要加油吖。

洋房

回覆 Mayelmom_cc 的帖子

6周開始口淡淡勁多胃氣,成日作漚,可以食話梅止漚。上星期8周開始食完就漚,個口成日好酸,唔食得話梅,好辛苦,得番半條人命,唯獨食辣可以,所以唔理令願唔介口都要比自己食,酸辣湯,泰式炒通菜仲要加辣。希望痛苦時間快d過

禁止訪問

複式洋房

CHANYINTING 發表於 18-11-3 22:15
我26週都係一直咁嘔,醫生話係黃體素過多導致,仲話應該會嘔到生
個肚已經大都仲嘔,害我好容易嘔到尿失禁 ...

聽到都辛苦(emoji)(emoji)(emoji)辛苦晒,多謝大家分享,令我覺得I am not alone !!! 我會加油(emoji)(emoji)大家都加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

飯香味,沐浴露味都唔聞得,確實係好辛苦。

伯爵府

有d忍嘔到生,有d人唔會嘔

男爵府

你好慘⋯⋯希望你快點舒服啦

複式洋房

有冇試下叫醫生開止嘔藥 食咗我就唔係好止到嘔 不過會眼瞓 瞓咗就好D 你仲要嘔到入醫院 唉 呢仲辛苦只有自己知 加油 挨過就好

用戶要求終止服務

我8周嘔到陣痛仲嘔緊,有無人同我一樣去到咁高景界。其實嘔到慣 唔覺辛苦

複式洋房

回覆樓主:

第一胎同今次似似地 都係6-7week開始黎料 姐姐就過左3個月多就回復平靜 唔知今次點
聞到煮飯味同埋大味既野都會即暈想嘔

伯爵府

有d人過佐三個月就會無咁犀利,但係有d就嘔到生

大宅

頭3個月係好多胃酸好反胃
到依家20週,係食完野好頂然後嘔
牛奶豆漿都飲唔到
依家一諗起花膠海參陣味都好驚唔想食,靠朝早燕窩蟲草水希望有多d營養俾bb
呢排睇中醫佢話係胎氣,飲咗2劑葯由一日嘔三餐改善到一日嘔一餐

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

我第三胎 依然係嘔 嘔到好灰 仲要湊兩個仔

首頁

尾頁

跳至