網購天地

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

要求寄回,但我從未做過,幫襯那間最方便。

港島東區。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

有沒有幫到呀?
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

大宅

寄返大陸好貴。賣家只會負責國內到國內運費。 你同賣家傾左先。我以前用ucbuy 運回北京,$38/公斤,但好多年前了

版主

certainly06 發表於 18-11-1 13:49
寄返大陸好貴。賣家只會負責國內到國內運費。 你同賣家傾左先。我以前用ucbuy 運回北京,$38/公斤,但好多 ...

我已經講咗佢聽以前經驗,香港要求幾咁嚴。

佢話攪錯咗把其他客嘅貨寄咗俾我,佢會付運費。

我件貨唔知點解仲未出到關口。

象牙宮

亏運費。

my case 淘 CC棒 BB cream, 發错护手乳。

申請退款。

佢說 重發。
补发 要單号? 延遲收件。

退款, 我要發回貨, 最好即時在 TB 登記 快递号, 比賣方。

我地 亏運費, TB 有補償 8元。
佢地 有保險陪。 / 快递公司貼上

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

版主

主要是賣家很遲才發現錯誤,那集運包裹已到港。我必須簽收。

版主

我簽收了集運,還把那件発錯件發順豐寄正確買家手上
在未核實收到我的寄件資料底下,順豐又錯收少了運費,過了數天才被賣家發現未被攬件我又要再去一次補繳。

而屬於我的那件是另外一個已申請退款的单號因爲賣家弄錯仍然發出以至集運拒絕收入庫,我這邊法處理,要賣家申請退回再次發貨。

所以和333s 不同。

首頁

尾頁

跳至