原來幼稚園停課

竇漪房
|

我唔知12點仲換校服返學,行到一半見另一間幼稚園貼通知响門口我至回頭

Poyau
|
教局宣佈咗停課

三號強風信號,在下午12時40分發出。
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/tcc1.htm
JD930    發表於 18-11-1 16:33
Happybabyhbb
|
竇漪房 發表於 18-11-1 13:17
我唔知12點仲換校服返學,行到一半見另一間幼稚園貼通知嗰門口我至回頭
...

下次上bk check下先
hellohellojenny
|
通常掛緊1號風球,我就會留意收音機最新消息。
blackberry
|
有家長谷既好處就係通報消息快
竇漪房
|
Happybabyhbb 發表於 18-11-1 13:55
下次上bk check下先

就係bk無人提
竇漪房
|
hellohellojenny 發表於 18-11-1 14:44
通常掛緊1號風球,我就會留意收音機最新消息。

我以後會醒d架喇!今年剛k1我乜都唔知
MrsSingSing
|
琴日一號風球,正常今日都會留意吓有冇改發三號。
當買個教訓囉
gloriehungws
|
媽媽谷好緊要架
yeikaki
|
我唔知12點仲換校服返學,行到一半見另一間幼稚園貼通知嗰門口我至回頭
...

你冇 join 家長谷?
tsung
|
竇漪房 發表於 18-11-1 16:15
我以後會醒d架喇!今年剛k1我乜都唔知

JD930
|
gloriehungws 發表於 18-11-1 16:22
媽媽谷好緊要架

竇漪房
|
yeikaki 發表於 18-11-1 16:26
你冇 join 家長谷?

學校d同學家長無人開WhatsApp group

一個家長谷我都無join,之前大肚時join過fb d媽媽group,廣告多好煩,退出曬之後就無玩呢類group la
hellohellojenny
|
MrsSingSing 發表於 18-11-1 16:18
琴日一號風球,正常今日都會留意吓有冇改發三號。
當買個教訓囉

幼稚園紅雨黑雨停課,3號風球停課。
所以上學日子要留意新聞。
cara.mak
|
我唔知12點仲換校服返學,行到一半見另一間幼稚園貼通知响門口我至回頭

...

有jm比你早兩小時係bk post左作提醒了

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22031723

DJpoodle
|
你可以download個app叫 "香港政府通知你",教署有咩停課指示都會提示你ga