購買BB保險一問

cyk28
|
有冇JM已了解過BB保險或已幫BB購買了嬰兒保險。有冇好噶保險公司推薦?想幫BB購買醫療,大約幾錢? 謝謝
ipcs
|
cyk28 發表於 18-11-1 18:17
有冇JM已了解過BB保險或已幫BB購買了嬰兒保險。有冇好噶保險公司推薦?想幫BB購買醫療,大約幾錢 ...

我搵開朋友買我兩仔的保險(永明金融),每月平均三百幾蚊,我年供會平d。
cyk28
|
回覆 ipcs 的帖子

你好,300幾系醫療?
ipcs
|
cyk28 發表於 18-11-1 20:39
回覆 ipcs 的帖子

你好,300幾系醫療?

住院及儲蓄
肥野
|
有冇JM已了解過BB保險或已幫BB購買了嬰兒保險。有冇好噶保險公司推薦?想幫BB購買醫療,大約幾錢 ...

小朋友最緊要做住院先, 有budget 可做埋危疾,我先生做AIA架, 我d fd都係揾佢買,有興趣可pm d 資料比你
Cathykikiyim
|

我暫時幫bb買左個儲蓄,出世後買醫療,我個agent話大概2佰蚊到,manulife, 我自己本身都買開manulife, 覺得正泒點agent跟得足,有興趣可pm我,希望幫到你:)
cyk28
|
Cathykikiyim 發表於 18-11-2 00:04
我暫時幫bb買左個儲蓄,出世後買醫療,我個agent話大概2佰蚊到,manulife, 我自己本身都買開manulife, 覺 ...

manulife我都有考慮,謝謝你
cyk28
|
肥野 發表於 18-11-1 22:22
小朋友最緊要做住院先, 有budget 可做埋危疾,我先生做AIA架, 我d fd都係揾佢買,有興趣可pm d 資料比你
...