有無媽媽都有陰道發炎呀?

米娜.L
|
因為我本身又無乜痕分泌又同平時差不多,
醫生無啦啦打電話黎話我陰道發炎,
係咪查野同食藥就會好返哂架喇?
GCHK
|
咁醫生點講亞,應該會同你講點做呱?
米娜.L
|
GCHK 發表於 18-11-1 19:53
咁醫生點講亞,應該會同你講點做呱?

叫我下星期返去覆診,我心急想問下人
kissapplegirl
|
米娜.L 發表於 18-11-1 19:45
係咪查野同食藥就會好返哂架喇 ...

我懷孕時一直都有黃黃地色既分泌物,到中後期睇醫生拎分泌物去化驗,話係細菌性陰道炎要食一個星期抗生素,食完個排係小左分泌物,但之後都係一樣
米娜.L
|
kissapplegirl 發表於 18-11-1 21:23
我懷孕時一直都有黃黃地色既分泌物,到中後期睇醫生拎分泌物去化驗,話係細菌性陰道炎要食一個星期抗生素 ...

但最後對bb無影響嗎?我上網睇又話會早產。。。
kissapplegirl
|
米娜.L 發表於 18-11-1 21:34

我喺母嬰健康院醫生檢查嘅,佢有派張單張畀我睇係有講細菌性陰道炎會有機會引致早餐,所以 要跟足醫生指示治療
米娜.L
|
kissapplegirl 發表於 18-11-1 21:35
我喺母嬰健康院醫生檢查嘅,佢有派張單張畀我睇係有講細菌性陰道炎會有機會引致早餐,所以 要跟足醫生指示 ...

因為我一路睇私家都無幫我檢查下面,係醫院無啦啦話我陰道發炎,但我又一路都無痕,都唔知幾時開始發炎
我要做媽媽
|
可能嚴重既話就需要搽抗生素,跟足醫生指示做應該冇咩問題既
koalalee88
|
米娜.L 發表於 18-11-1 21:41
因為我一路睇私家都無幫我檢查下面,係醫院無啦啦話我陰道發炎,但我又一路都無痕,都唔知幾時開始發炎
...

冇檢查下面 又知你發炎 個醫生都幾勁下
米娜.L
|
我要做媽媽 發表於 18-11-1 21:52
可能嚴重既話就需要搽抗生素,跟足醫生指示做應該冇咩問題既

好,知道
Sweetbabymom
|
米娜.L 發表於 18-11-1 21:41
...

幾時檢查架?
米娜.L
|
koalalee88 發表於 18-11-1 21:59
冇檢查下面 又知你發炎 個醫生都幾勁下

私家check唔到呀,係醫院拎左啲分泌去化驗先知。。
米娜.L
|
Sweetbabymom 發表於 18-11-1 22:04
幾時檢查架?

星期一,佢今日打俾我
Carol8828
|
米娜.L 發表於 18-11-1 19:45
係咪查野同食藥就會好返哂架喇 ...

我都係黃色分泌物,話有炎症,怕早產,要食抗生素。我仲驗左兩次都話有,結果食左兩次抗生素
koalalee88
|
米娜.L 發表於 18-11-1 21:34

你而家幾週?如果確診孕中期可以治療了
分娩前醫好順產不會有影響 注意避免性生活
koalalee88
|
米娜.L 發表於 18-11-1 22:05
私家check唔到呀,係醫院拎左啲分泌去化驗先知。。

哦 我以為醫生憑空想像 冇拎分泌就知
RubyYu07
|

好似仲要塞藥。睇下乜程度,希望無事。
Sweetbabymom
|
係咪去醫院可以check?
米娜.L
|
Carol8828 發表於 18-11-1 22:07
我都係黃色分泌物,話有炎症,怕早產,要食抗生素。我仲驗左兩次都話有,結果食左兩次抗生素
...

但最後係咪好返哂?因為其實我無乜黃色分泌物,所以中左都唔知。。
米娜.L
|
koalalee88 發表於 18-11-1 22:13
你而家幾週?如果確診孕中期可以治療了
分娩前醫好順產不會有影響 注意避免性生活
...

我21w,本身有左bb都無性生活要換褲仔換密啲