今日產檢,醫生話尿糖高

夢玲陳
|
今日懷孕20週幾,第一次產前檢查,檢查兩次尿,都係唔合格,話尿糖高,安排我24周飲糖水抽血睇下有無糖尿病 真係好驚,平時好鐘意飲奶茶,無知關唔關事,同埋我都幾肥架 想問大家,有無驗左尿糖高,但係最後抽血檢查又無事既。
小驚
|
咁唯有戒一戒奶茶啦... 飲得太甜都唔係好事
血糖高唔係太大事,只要控制飲食就無問題。
唔好咁擔心
夢玲陳
|
小驚 發表於 18-11-1 23:28
咁唯有戒一戒奶茶啦... 飲得太甜都唔係好事
血糖高唔係太大事,只要控制飲食就無問題。
唔好咁擔心

多謝你既安慰,我都下定決心,從今日開始唔飲奶茶啦
cpycpyhelen
|
夢玲陳 發表於 18-11-1 23:09
今日懷孕20週幾,第一次產前檢查,檢查兩次尿,都係唔合格,話尿糖高,安排我24周飲糖水抽血睇下 ...

血糖高唔係好事,最好均衡飲食,唔好飲甘多甜野,餐後郁動下,可控制到,加油
cookingbaby
|
盡量控制下自己嘅飲食,到時可以問下醫生嘅建議。
KarenC
|
食少啲澱粉質,可食多啲菜、魚、肉、蛋
Sweetbabymom
|
我本身偏瘦,但平時食好多澱粉粉及湯。醫生話擲界,要控制飲食及定時check 血糖。因為咁,我開始注意飲食了。
haha748494
|
奶茶糖份幾高,暫時咪飲住,平時以喝水為主。
o12345678
|
今日懷孕20週幾,第一次產前檢查,檢查兩次尿,都係唔合格,話尿糖高,安排我24周飲糖水抽血睇下 ...

我試過驗小便最尾二深果格 個醫生仲話妊娠糖尿控制得唔好bb會死 但飲糖水出黎我都冇中 想嚇死人咩 我係24week產檢時發生 之前一路都冇
hamsterma
|

尿糖高要注意飲食
夢玲陳
|
o12345678 發表於 18-11-3 10:47

我試過驗小便最尾二深果格 個醫生仲話妊娠糖尿控制得唔好 ...

我係最尾一格好深色, 姑娘就話係好有機會妊娠糖尿病,我都查左好多資料話對bb影響好大。希望我都可以同你一樣,飲完糖水話無事