幼稚園生食完午飯就跳舞

gion
|
係咪恰當?

係我好朋友同我傾開,佢住外國,如果遇著食完午飯又冇得去操場玩,老師就中意播埋D比小朋友跳舞嘅video比佢地睇,個個啱啱先食完嘢就起勢係咁跳成三、四個字,跟住先再播卡通比佢地睇。

聽落好有問題,有乜理由安排咁嘅比小朋友做,而老師成段時間只坐埋一邊自己做嘢。
jadechann
|
gion 發表於 18-11-2 03:16
係咪恰當?

係我好朋友同我傾開,佢住外國,如果遇著食完午飯又冇得去操場玩,老師就中意播埋D比小朋友跳 ...
噤聽落有乜問題?
sako
|
佢地去操場玩咪又係跑黎跑去
BBG520
|
食完飯緊係休息時間架啦,咁小朋友唔係跑就跳架啦,有咩問題呀?
gion
|

咁又係,當初都冇諗到佢地出去操場又係周圍跑
SUMMER581
|
個問題係邊? 人地外國家長有冇投訴?
mayleewong
|
係咪恰當?

係我好朋友同我傾開,佢住外國,如果遇著食完午飯又冇得去操場玩,老師就中意播埋D比小朋友跳 ...

細個時亞媽成日叫食飽唔好跑跑跳跳,會盲腸炎
rayrayus
|
外國係咁的,我仔聽日學校都播Coco,因為呢幾日係Day of the Dead。今日老師又send videos,段video 係全班小朋友跳舞,因為今日係返學第50日,所以佢地叫大家著50年代衫又播50年代音樂俾學生跳舞,都係lunch 後跳,我又唔覺得有咩野,小朋友自己唔想跳就會住架啦
foggyao
|
係咪恰當?

仲要叫你十五分鐘午饍,之後要出班房外面玩,急過d大人!但d小朋友情願玩
Sorry,無睇講幼稚園生,我講緊小學
twllc
|
foggyao 發表於 18-11-2 05:27

仲要叫你十五分鐘午饍,之後要出班房外面玩,急過d大人!但d ...

我住澳洲呢邊得10分鐘食lunch, 好天時我小朋友食唔晒可以帶出操場食(我知有d學校唔俾帶出去)... 所以佢地都鍾意食三文治多d
bosch
|
係咪恰當?

外國標準點同香港標準比, 好難話恰唔恰當....

而家仲有冇學校唔俾學生響操場跑, 一跑就會俾風紀話, 甚至俾風紀 "責" 名?

|
係咪恰當?

我小朋友lunch完下午是課外活動時間,參加了踢足球,從來沒有問題喎。
teaspoon
|
係咪恰當?

你擔心盲腸痰?
MeowMuiMui123
|

我女就算係屋企,食完飯落地都係跑跳追貓....
不過我麻麻學校唔出去玩就播卡通或video。
我女個間有室內活動。老師播歌教舞步。唔會放video等小朋友自己睇。

gracelam
|
係咪恰當?

香港中學生, 10分鐘倒完個飯盒落肚, 跟住就打籃球, 咪又係咁大
hellohellojenny
|
gracelam 發表於 18-11-2 07:47
香港中學生, 10分鐘倒完個飯盒落肚, 跟住就打籃球, 咪又係咁大

全對

umama
|
咪係。
其實我見餐廳D細路食飽就走出去玩(如果有地方)
ccllmama
|
係咪恰當?

小學食完飯落操場打籃球,玩呼拉圈 啦~
monitress_iris
|
有咩問題呀
cche93
|
有問題嗎