請問大家如何取消信用卡

SeaOtter
|
尋日執銀包執咗成十張卡出嚟都係平時唔會用嘅,我想問大家有冇啲乜嘢方法可以快快取消信用卡?
losttoa
|
打電話去咭背後個電話已經可以
木土土
|
SeaOtter 發表於 18-11-2 08:00
尋日執銀包執咗成十張卡出嚟都係平時唔會用嘅,我想問大家有冇啲乜嘢方法可以快快取消信用卡?
...

報失,之後話無需補發新卡
cattz288
|
...

如果你話想取消, cs就要你親身落bank搞! 如果你話要報失, 就可以即時用電話stop!
bb2
|
cattz288 發表於 18-11-2 08:06
如果你話想取消, cs就要你親身落bank搞! 如果你話要報失, 就可以即時用電話stop!
...

TMC3012
|
直接打去取消咪最快
vivibabyvivi
|
打電話去cut咪得囉
deeboy
|
如果你要取消埋信貸記錄就要打去問返間銀行有咩手續
topyy
|
...

SeaOtter
|
...

試咗第一間ICBC, 打咗去取消卡,跟住話不補發, 以為搞掂之後我八多句,噉個戶口仲喺唔喺度,佢話仍然喺度, 而家只係停咗個戶口, 要真係去取消先得。我話我唔見咗張卡如何帶張卡落去取消? 最後轉轉接接再駁出CS 先比我電話取消到。
shareholder
|
應該要去銀行分行攪,報失如果仲有數會影響你信貨紀錄
SeaOtter
|
shareholder 發表於 18-11-2 09:21

其實我全部都冇數, 係零元。頭先問咗icbc個客服,佢話如果我遲啲想申請返, 例如再拎迎新禮品,如果張卡之前只係報失,戶口其實只係停頓而唔會取消, 所以係唔可以享有迎新優惠。
洋洋
|
...

間間銀行唔同做法,有啲可以電話cut 卡,有啲電話報失就會cut卡,有啲電話報失都要去分行cut 卡,有啲一定要去分行取消。
建議你打晒電話先
洋洋
|
shareholder 發表於 18-11-2 09:21

用乜嘢方法cut 卡,都會有張final statement ,有數咪交左去囉
kitbebe
|
剪爛張卡寄去信用卡中心, 加封信話明取消, 次次都成功
bonbon123
|
kitbebe 發表於 18-11-2 09:34
剪爛張卡寄去信用卡中心, 加封信話明取消, 次次都成功

銀行會通知你成功取消嗎?謝謝
kitbebe
|
bonbon123 發表於 18-11-2 09:36
銀行會通知你成功取消嗎?謝謝
無通知.
ourrr
|
...

直接去銀行分行搞

bmuimami
|
打去信用卡背面個電話,就咁話取消便可!好簡單我經常咁做