自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-2 10:27
我嗰行行頭窄,no show list 永留存

子爵府

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-2 11:12
多你一個

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-2 09:40
約 10 個可以 7 個甩底,約放工後都照放飛機,谷鬼氣整個 no show list,no show 多過嚟見工

通 ...

所以我千叮萬囑仔女,
出來做嘢一定要有交帶。

明知自己唔可以喺指定時時間到達

一定要通知對方。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

朋友請cs,話只要有黎in、有眼耳口鼻,正正常常都請

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

公爵府

+4熱血勳章

無論見工定做事, 交帶一句都慌死咁, 有幾難呀???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

約 10 個可以 7 個甩底,約放工後都照放飛機,谷鬼氣整個 no show list,no show 多過嚟見工

通 ...

係咪後生仔女?我公司試過請左番工遲到或失蹤

男爵府

開心吸收勳章

通 ...

我好明白!
真心憎個班問星期六日或放工時間見工的人,
我們做hr冇放工時間? 冇家庭? 冇小朋友咩!
No show 最憎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

通 ...

而家d人,no show,當食飯

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Joey8 發表於 18-11-2 19:02

老嫩都有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

good_pig 發表於 18-11-2 19:07
老嫩都有

我仲以為得啲90後添

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

呢樣不分年齡層 我仲好天真比多次機會, 都係飛機無

伯爵府

回覆樓主:

我信一分價錢一分貨,出咩offer 來咩人,試下條件好D咪著緊D囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

糖呢兩茶匙 發表於 18-11-2 10:27
我嗰行行頭窄,no show list 永留存

變相你越難請人。

伯爵府

初初出來工作時,咩地區都寄。
有幾次去到,見到個地點,環境,或大廈非常吾掂,我有打去畀人話吾見了。

可能是大遲通知吧,定咁環境工作的人的習慣,
我衹係話“我係約左幾點見工的xx”,我都未講話吾來呢句。
對方“請咗人啦”勁悔氣, 仲立即收我線。

其他公司就有聽哂我講話吾來了後,咩都吾講,cut我線。

所以吾通知對方的人,可能怕對方的態度。

伯爵府

回覆 jasmineoj 的帖子

me2,我剛寫了 類似的回應

子爵府

bbkq 發表於 18-11-3 02:12
初初出來工作時,咩地區都寄。
有幾次去到,見到個地點,環境,或大廈非常吾掂,我有打去畀人話吾見了。
咁嘅公司真係唔見都罷

子爵府

Joey8 發表於 18-11-2 19:02
我朋友做便利店,佢話而家差唔多要求人嚟返工咁滯

首頁

尾頁

跳至