兼職大公司售貨員

mickeywinnie3
|
唔明點解日日除了執貨!還要每日做2小時貨車落貨跟車咕尼工作?做到成身汗、衫又污糟、撘貨lift 、見工冇講要做咕尼搬貨的!只講對客戶服務!㑀!
babynetnet
|
我十幾廿歲都做過……係咁架!有得走黎走去我好鍾意 就算係娘家工廠返工,趕出貨我都會幫手,坐定定我會釣魚!
babynetnet
|
就算名牌子售貨員都執貨架,佢地有請專執貨,但售貨員都要幫手,百貨公司更加唔洗講……
onlam2005
|
只係選做定唔做.
有朋友見咗份工係做行街既,
點知....原來公司每星期都有貨返, 成個貨柜送到公司樓下.
全部員工都要出動拆柜搬貨入倉.
佢話無力搬野, 老細話幫手禁lift.
做到晚上10點, 無加班.
佢拆咗一次柜就唔做啦.

|
onlam2005 發表於 18-11-2 14:49
只係選做定唔做.
點知....原來公司每星期都有貨返, 成個貨柜送到公司樓下.

係!晨早返工搬貨,堅捱不到!食品貨好重!初初以為服裝售貨員
pinkiesalbe
|
唔怪得某田百貨介紹新人大減價兼職有介紹獎金200,真係得罪朋友
wcpcelia    發表於 18-11-3 15:39
Mnbvcxdsa    發表於 18-11-2 16:42
|
pinkiesalbe 發表於 18-11-2 15:35
唔怪得某田百貨介紹新人大減價兼職有介紹獎金200,真係得罪朋友

其實D公司太刻薄,應該寫明請苦力,還要識中英文國語⋯⋯
schi
|
乜要落貨㗎!我以為最多係倉裡面攞貨上吓貨架呢啲咋,要咁粗重㗎,咁真係中伏喎

|
schi 發表於 18-11-2 16:07
乜要落貨㗎!我以為最多係倉裡面攞貨上吓貨架呢啲咋,要咁粗重㗎,咁真係中伏喎

...

係!有一刻返問自己,點解50元時薪做苦工太可憐!回家比老公鬧我太蠢,應即刻停止工作!
Charlotte_mom
|
我細個都做過,間舖兩層樓,洽我新人,叫我一箱箱牛仔褲搬上樓(行樓梯)
|
Charlotte_mom 發表於 18-11-2 16:32
我細個都做過,間舖兩層樓,洽我新人,叫我一箱箱牛仔褲搬上樓(行樓梯)
...

好慘!我前幾天也是,街上的人猛咁望住我!大陸遊客問我為什麼不叫靚仔搬呀?我心覺得自己好白痴!
Mnbvcxdsa
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-2 14:28
唔明點解日日除了執貨!還要每日做2小時貨車落貨跟車咕尼工作?做到成身汗、衫又污糟、撘貨lift 、見工冇講 ...
好多年前做過全職售貨員幾年,都做過幾間,要入倉執貨,但從未試過見過要做埋貨車落貨工作,呢啲工作係公司送貨員做,可能間間公司唔同,要售貨員落貨車落貨車站工作又幾辛苦既
魚兒小寶貝
|
一"物"二用

唔好做啦,搬到一身散,呢d 錢賺唔過,搵過第二間,搬貨都只係鋪內,好少要落埋貨,但我見過旺角鞋店有店鋪售貨員由門口貨車落貨至店內倉,咁呢樣可接受。
05suey
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-2 16:37
好慘!我前幾天也是,街上的人猛咁望住我!大陸遊客問我為什麼不叫靚仔搬呀?我心覺得自己好白痴!
...

我朋友又係兼職賣奶茶,叫搬貨,距話超重,根本苦力,即時提出唔做,我覺得唔多唔少會想一個人做兩個人工作
Charlotte_mom
|
mickeywinnie3 發表於 18-11-2 16:37
...

搵到就閃,返工求財唔係求氣,幾十蚊個鐘幾大都搵份輕鬆d

我果時係讀書,俾間xyz 時裝品牌滾,話做假期management trainee畢業後優先考慮聘用,其實只係請人去做廉價勞工(聖誕檔期全職可以搵成2萬,講緊廿年前)
待遇差、training program 幾乎無、公司計較。完左program 後無一個同學apply畢業後做長工

我前排都有幫我女搵part time見到有d應該較輕鬆,如華x堂中藥、宮崎x專門店(都無客嘅!),起碼搬貨都無咁辛苦先
堅媽
|
onlam2005 發表於 18-11-2 14:49
只係選做定唔做.

咁佢老細都幾縮骨,拆櫃錢都慳
bubu7
|
pinkiesalbe 發表於 18-11-2 15:35

下?介紹奬金得200??打漏個0 呀嘛?點都要2-3000 啦,同對方平分喎
bubu7
|
堅媽 發表於 18-11-2 17:21
咁佢老細都幾縮骨,拆櫃錢都慳

直情痴缐啦,講緊拆櫃喎,唔關出來做野肯唔肯蝕底事
|
可以告上勞工署?
bobomia
|
bubu7 發表於 18-11-2 17:25
直情痴缐啦,講緊拆櫃喎,唔關出來做野肯唔肯蝕底事