家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

好似十萬hkd

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

bb12345 發表於 18-11-10 10:54
係咪第2間銀行網上轉帳入錢? 可入支票嗎?

我網上轉賬

男爵府

mkid 發表於 18-11-10 10:58
搵左成個禮拜都搵唔倒點設定 FPS 收款戶口

改為用網上

FPS 轉帳入INMOTION, 一家要轉自己名嗎?

大宅

bb12345 發表於 18-11-15 17:57
FPS 轉帳入INMOTION, 一家要轉自己名嗎?

我自己就搵唔到inmotion FPS 設定
所以先用其他銀行户口轉入inmotion 戶口
未必要自己名户口

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mkid 發表於 18-11-16 01:11

我自己就搵唔到inmotion FPS 設定
唔係APP第一版已經有咩?
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-11-16 23:25
唔係APP第一版已經有咩?

冇喎 ........

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mkid 發表於 18-11-17 08:03
冇喎 ........

去主頁, 交易服務中間果個咪登記轉數快囉
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-11-17 08:17
去主頁, 交易服務中間果個咪登記轉數快囉

Apps 冇喎

象牙宮

mkid 發表於 18-11-17 12:00
Apps 冇喎

噢!咁你要去銀行比文件佢核實身份先! 因為我係去開戶口, 再用app定存! staff講過架! 網上開戶口會咁!到期前點都要去一轉!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

cattz288 發表於 18-11-17 12:11
噢!咁你要去銀行比文件佢核實身份先! 因為我係去開戶口, 再用app定存! staff講過架! 網上開戶口會咁!到 ...

如果要做3.8厘就要網上做(之前冇做過相同優惠先得),當做完可以去分行開戶(正常戶口,包括支票)就可以自己到期時轉錢比自己(如果唔用轉數快)。

象牙宮

kaheiboy 發表於 18-11-17 16:57
如果要做3.8厘就要網上做(之前冇做過相同優惠先得),當做完可以去分行開戶(正常戶口,包括支票)就可以 ...

staff同我講既第二方法就係咁!另一個就係先喺bank開戶再用in motion app加轉數快
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-11-17 12:11
噢!咁你要去銀行比文件佢核實身份先! 因為我係去開戶口, 再用app定存! staff講過架! 網上開戶口會咁!到 ...

Ok

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mkid 發表於 18-11-17 12:00
Apps 冇喎

點解你個版面唔同我嘅

大宅

appleyuen 發表於 18-11-18 20:46
點解你個版面唔同我嘅

你有冇現身過响銀行 ?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mkid 發表於 18-11-19 07:11
你有冇現身過响銀行 ?

有, 但我係裝完個apps先去銀行

大宅

appleyuen 發表於 18-11-19 08:36
有, 但我係裝完個apps先去銀行

明白

大宅

親子王國15週年勳章

請問頭10萬係3.8%,咁後加十萬定期3個月現時會係幾多厘?thx!

侯爵府

hebesiu 發表於 18-11-3 22:14
想問下大家知唔知

假設我新開戶 , 存入 $600,000

我估要先在網上做了$10萬@3.8%先,然後再做另外那50萬。
先後次序會有影響。

我三個月前落分行開户口順便做定期,有問iMotion的promotion,當時分行職員答我只能二取一......(我當然其實沒有聽明白)。
昨晚開啟了iMotion, 今早轉了10萬入去,是新資金,但三個月定期只有2.05%息。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

有冇人用HSBC - 特快轉賬, 轉錢去INMOTION?

大約幾耐先到存入中信個邊?

男爵府

唔知 20 萬可否分兩次做?

首頁

尾頁

跳至