訓床

王豆
|
大家好。
請問
知道 訓床 有什麼 幫助 嗎?

😄😄
momomee
|
王豆 發表於 18-11-2 19:10
大家好。
請問

我訓緊,醫生見我流啡就叫我訓,真係無流,希望之後順順利利
catcatkenken
|
我也是...醫院瞓了兩夭,現在家瞓多一星期,希望順利!
purplerain0348
|
大家好。
請問

通常流啡,醫生會叫訓多啲床
王豆
|
回覆 purplerain0348 的帖子

訓床即是 盡量 留在 床上?😊😊
|
王豆 發表於 18-11-3 09:19

訓床即是 盡量 留在 床上?😊😊

係呀!我果時流啡,幾乎全日訓床,除咗食飯,沖涼,去廁所之外,我盡量都訓床休息! 之後流啡情況改善,又無再流
cookingbaby
|
以前都試過流啡啡色嘅嘢,後嚟打咗一個禮拜針,同訓床一個禮拜。
王豆
|

Ic
你 個陣 幾多週呀?
puppydingo
|
30周訓床。孖胎太大pressure宮頸短,痔瘡。
|
王豆 發表於 18-11-3 11:56

Ic

我由發現bingo果日已經流啡啦,大概4周左右
hamsterma
|
大家好。
請問

如果流啡就建議你訓床
王豆
|
回覆 hamsterma 的帖子

那有什麼 幫助??
catcatkenken
|
瞓床吾好郁,好好比時間在胎在穩定在子宮健康成長,宝宝在你子宮大多1-2week就好好多架啦...大家加油
王豆
|
回覆 catcatkenken 的帖子

明白
你咁講
我會清晰点
baby_man_yu
|
purplerain0348 發表於 18-11-3 09:28
係呀!我果時流啡,幾乎全日訓床,除咗食飯,沖涼,去廁所之外,我盡量都訓床休息! 之後流啡情況改善,又 ...

請問你訓左幾多日無再流?我上星期一流啡之後訓床,幾日就無再流,但今日一出街覆診又再流過。今日照陰照已經聽到心跳,6w6d喇。今晚又再流啡唔知仲去唔去睇急症,因為今朝已經照左
|
baby_man_yu 發表於 18-11-3 22:06
請問你訓左幾多日無再流?我上星期一流啡之後訓床,幾日就無再流,但今日一出街覆診又再流過。今日照陰照 ...

我訓咗大概一星期無再流! 但我之後有繼續訓一段時間,因為我無返工,所以為咗穩陣起見!
流啡其實好多人都有,最主要係要訓床多啲,唔好拎重嘢,每日食蛋幫助長胎……睇醫生都係為求安心,佢地都做唔到啲咩
haha748494
|
訓床可以穩定個胎。