自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

mrschocolate 發表於 18-11-3 22:40
可能想令大家關注欺凌者可能亦是可憐人。與其向學校投訴或告對方,可以有更好的方法。

...

我冇睇過d 片唔知佢由邊一刻開始拍及放上網,我concern 兩樣野,第一,小朋友及其父母同意嗎❨咁當然到後來幫佢籌錢相信男孩父母籌錢果陣係同意既❩?第二,day 1 開始知道人地可憐所以拍埋片?我希望其他人唔好懶好或懶醒咁見人地係咁又仿效佢拍人片放上網❨我諗為始終係有風險既行為❩。

其實如果有呢d 情況發生,學校係希望家長"通知"學校,而唔係自己私下"解決", 唔知其他學校呀,但我仔果間係囉。我强調係"通知"唔係"投訴" 吖。我絕對唔係指責個爸爸呀,我相信呢個爸爸都係好心腸嘅,傾吓咋。

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 18-11-3 23:23
我冇睇過d 片唔知佢由邊一刻開始拍及放上網,我concern 兩樣野,第一,小朋友及其父母同意嗎❨咁當然到後 ...

關於你說的第一點,關鍵是對方家長是否同意,如果同意就沒問題。

至於第二點,報道中說小朋友曾向學校報告,但不了了之。不是家長想私了,而是學校不處理。

珍珠宮

好爸爸

珍珠宮

mrschocolate 發表於 18-11-3 23:28
關於你說的第一點,關鍵是對方家長是否同意,如果同意就沒問題。

至於第二點,報道中說小朋友曾向學校報 ...

係吖,兩點我都知吖

珍珠宮

mrschocolate 發表於 18-11-3 23:28

至於第二點,報道中說小朋友曾向學校報 ...

[size=36.225px]與其向學校投訴或告對方,可以有更好的方法。

[size=36.225px]第二點,我係基於你呢句說話的喔

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

真係好溫暖

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至