聖誔旅遊北京同上海那個地方好玩啲?啱年青人?

sabun
|
住靓或特色酒店,會同高中女兒去,以上兩城市那個好些?
good_pig
|
北京啦
LIKE 古蹟

ichigolatte
|
上海
lyh80115
|
好玩我覺得係爬華山,西安嗰邊,年紀大好難爬了。
Jane1983
|
北京多d嘢玩。上海的話,除非你去周莊,唔係無乜特别好玩。
ms_maybb
|
北京聖誕去唔知會唔會好凍,勝在多野睇,景點較集中.....上海就有迪士尼,可以連埋杭州、無錫一齊去,各有各好
Mm233
|

北京一年毒霧最嚴重就係冬天,因為多人燒煤取暖

wcpcelia    發表於 18-11-3 09:36
brindlewin
|
sabun 發表於 18-11-2 20:56

年青人應該留港過節更啱佢地
sabun
|
Mm233 發表於 18-11-2 23:28

北京我二十年前去好凍 仲病埋
嘩,仲毒霧
polliebb
|

我上年農曆年前去完北京,初時都擔心空氣差,但去到完全另一回事,導遊話幾年前就差,哩幾年已經改善左好多。
PCCW2319
|

吓!乜仲有係燒煤取暖??? 電暖爐都買唔起??
ddkaka
|
brindlewin 發表於 18-11-2 23:31
年青人應該留港過節更啱佢地

原因係?
sabun
|
polliebb 發表於 18-11-3 07:49

我上年農曆年前去完北京,初時都擔心空氣差,但去到完全另 ...

好玩嗎?
sabun
|
ddkaka 發表於 18-11-3 08:00
原因係?

同問
馬爾太
|
PCCW2319 發表於 18-11-3 07:55
吓!乜仲有係燒煤取暖??? 電暖爐都買唔起??

唔夠電嘛
細姐姐
|
sabun 發表於 18-11-2 20:56

聖誕,新年太凍喇!

只住酒店,ok, 北京如外出遊覧古蹟,太凍,企都企唔穩,冇心機睇,不太適合

上海大城市,逛逛商埸吧
大力大力
|

上年十一月,藍天一片~

两地比,北京應該好好多~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
八婆仔@
|

我聖誕去北京,住2晚慕田裕2晚「瓦廠酒品」,是一間頗特別酒店,好多名人都住過。

出返市區住「黃府井半島」,除左去一般景點外,會預約參觀北京大學,同國家歌劇院

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
brindlewin
|
ddkaka 發表於 18-11-3 08:00
原因係?

吓,個假期都係因為“聖誕”喎, 大陸應該唔係假期嚟。
如果係正常香港年青人,呢個假期應該最多友聚活動啦。
八婆仔@
|
八婆仔@ 發表於 18-11-3 08:22
我聖誕去北京,住2晚慕田裕2晚「瓦廠酒品」,是一間頗特別酒店,好多名人都全過。

出返市區住「黃府井半島 ...

這是我已預訂的房間,好期待
wcpcelia    發表於 18-11-3 09:36