幾時換bra? 邊度買好?

YY2016
|
你地幾時換孕婦bra? 同邊度買好呢?係咪一定要買孕婦bra?
Lammyy
|
YY2016 發表於 18-11-2 21:33
你地幾時換孕婦bra? 同邊度買好呢?係咪一定要買孕婦bra?

唔啱size就要買。我買mothercare 餵奶bra同上網買咗個孕婦bra. 依家等緊淘寶個餵奶bra
YY2016
|
Lammyy 發表於 18-11-3 02:36
唔啱size就要買。我買mothercare 餵奶bra同上網買咗個孕婦bra. 依家等緊淘寶個餵奶bra
...

好似話馬莎都ok
jesuis
|
我都想請教,我個胸已不斷脹,係咪隔幾個月又要換?
karytse90121
|
YY2016 發表於 18-11-3 08:26
好似話馬莎都ok

我都打算買馬莎無鋼線
cookingbaby
|
我係生咗之後先開始用孕婦bra,可以餵奶果種。
jesuis
|
karytse90121 發表於 18-11-3 09:46
我都打算買馬莎無鋼線
係咪wireless對孕婦好啲?
YY2016
|
cookingbaby 發表於 18-11-3 09:51
我係生咗之後先開始用孕婦bra,可以餵奶果種。

你生之前唔駛換bra?
|
jesuis 發表於 18-11-3 10:11
係咪wireless對孕婦好啲?

有人話鐵線會阻住乳線發展
我係由戴bra開始都有鐵線
一有左,一轉wireless,wow,我感覺係勁舒服
但因為我一開始去學人買哺乳bra,
應該比較薄,所以易凸點
我轉左馬莎wireless就無呢個情況
等生左會買埋馬莎哺乳bra
jesuis
|
karytse90121 發表於 18-11-3 21:58

原來如此。我用咗wireless 多年唔知有咁嘅功能。咁個胸係咪隨著懷孕會不斷脹大?
要經常換大啲的bra嗎?
YY2016
|
karytse90121 發表於 18-11-3 21:58

我由細到大都係用鐵缐,未試過用wireless, 多謝提醒鐵缐會阻住乳缐
|
jesuis 發表於 18-11-3 22:22
原來如此。我用咗wireless 多年唔知有咁嘅功能。咁個胸係咪隨著懷孕會不斷脹大?
要經常換大啲的bra嗎?
...

我由34d進化到38c
希望唔好再大, 見到咁會好想喊
但如果見緊就真係要換bra na
有jm都介紹uniqlo, 但我試過都係一般
littlefunpig
|

用過咁多隻,淘寶最好最舒服同最抵,仲有延長扣俾你,我臨生同岩岩生都要用,
生左之後就唔洗了,餵奶又方便

Wireless bra 都係緊/個杯唔夠深/貼

KwongYuki
|
littlefunpig 發表於 18-11-4 13:35
用過咁多隻,淘寶最好最舒服同最抵,仲有延長扣俾你,我臨生同岩岩生都要用,
生左之後就唔洗了,餵奶又方 ...

May I have the link ? Please
haha748494
|
覺得唔舒服就要換。我成個孕期換左2次。
vclk
|
YY2016 發表於 18-11-3 18:30
你生之前唔駛換bra?

我陀第一胎時冇換過bra
只換孕婦褲同底褲
GCHK
|
YY2016 發表於 18-11-3 22:35
我由細到大都係用鐵缐,未試過用wireless, 多謝提醒鐵缐會阻住乳缐

我一直都係用wireless,覺得比較舒服
littlefunpig
|
KwongYuki 發表於 18-11-4 14:30
May I have the link ? Please

【孕妇哺乳文胸无钢圈聚拢有型防下垂怀孕期胸罩喂奶上托内衣薄款】http://m.rijni.top/h.39PArpW 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥gLsPbR1oKM4¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)
我要做媽媽
|
自己覺得唔舒服就換喇!我係著bravado既,覺得好舒服,而且餵奶既時候夠方便
dunuknow_ww
|
我買左010的軟鋼bra,暫時唔錯