肚皮又紅又癢

PhoebeSou
|
38週,有無媽媽好似我咁?好鬼癢,癢到訓唔到覺,點解會咁?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Myung
|
有,一樣!妊娠濕疹,痕到好辛苦。
已經睇醫生,佢話生完先會退(emoji)‍♀️
茶藥膏都止唔到痕,又試過用金銀花煲水抹都唔得
Myung
|
忍不住R,我頸、心口、背都有 好想快卸貨!
hoimin
|
哎呀 見到都覺得痕!不過你好快卸貨!加油!我用濕疹油幾好 睇你考唔考慮買
牌子:Topixxxx
chaxxcha
|
同我上胎一模一樣啊 我都係37 38w先出 一r就停吾到手 但我嚴重過你 我係成個肚皮都紅曬 手腳都有 真係要生完先會慢慢退
Myung
|
chaxxcha 發表於 18-11-3 00:03
同我上胎一模一樣啊 我都係37 38w先出 一r就停吾到手 但我嚴重過你 我係成個肚皮都紅曬 手腳都有 真係要生 ...

我37週先爆出來,我d疹部分會滲水添。生完幾耐時間退曬?
Myung
|
chaxxcha 發表於 18-11-3 00:03
同我上胎一模一樣啊 我都係37 38w先出 一r就停吾到手 但我嚴重過你 我係成個肚皮都紅曬 手腳都有 真係要生 ...

咁阿B出世會否被傳到有濕疹,擔心中!
PhoebeSou
|
Myung 發表於 18-11-3 00:16

我都驚緊
PhoebeSou
|
hoimin 發表於 18-11-2 23:49
哎呀 見到都覺得痕!不過你好快卸貨!加油!我用濕疹油幾好 睇你考唔考慮買
牌子:Topixxxx
...

我聽日開刀生啦!呢兩日尤見嚴重,尋晚打完邊爐之後,就停唔到手,r唔停
Myung
|
PhoebeSou 發表於 18-11-3 02:51
我聽日開刀生啦!呢兩日尤見嚴重,尋晚打完邊爐之後,就停唔到手,r唔停
...

你就好啦!終於卸貨
purplerain0348
|

應該唔會的
chaxxcha
|
Myung 發表於 18-11-3 00:15
我37週先爆出來,我d疹部分會滲水添。生完幾耐時間退曬?

我都有d位r到滲水....完全明白 我生完其實都仲有痕 要完完全全退曬都成個幾月 因為我除左個肚 手同腳都有
chaxxcha
|

出世bb無事啊 皮膚好靚
濕疹好似本身同遺傳有關 但我本身無濕疹架
PhoebeSou
|
PhoebeSou 發表於 18-11-2 22:39
38週,有無媽媽好似我咁?好鬼癢,癢到訓唔到覺,點解會咁?

頭先姑娘話應該係胎毒
PhoebeSou
|
Myung 發表於 18-11-2 23:39
有,一樣!妊娠濕疹,痕到好辛苦。
已經睇醫生,佢話生完先會退(emoji)‍♀️
茶藥膏都止唔到痕,又試過用 ...

(我私訊覆唔到你)
係呀私家生,提前兩星期開刀,剛入咗院,姑娘話係胎毒
cookingbaby
|
係好緊要窩,係咁體都覺得好癢呀。不過38週喇,好快喇好快喇,再堅持一下。
AShama
|
PhoebeSou 發表於 18-11-3 08:40
(我私訊覆唔到你)
係呀私家生,提前兩星期開刀,剛入咗院,姑娘話係胎毒
...

你生之前有冇清胎毒或者你有冇戒口?
haha748494
|
嘩,真系好嚴重,話姐煲D金銀花水洗下。
我要做媽媽
|
係咪太乾燥喇,你試下搽D橄欖油之類比較rich既油
Carmen8080
|
我都係臨尾爆 不過無你咁嚴重 生完一星期淡左啲