美容院針清

Hkgfille
|
有冇jm同我一樣有同感
D美容師成曰 hea針清,又話呢度未熟,呢度清唔到,挑唔到,例要要你比多舊錢電佢,或下次又下次先清
有冇d真心好既美客院(emoji)‍♀️
deer123
|
Hkgfille 發表於 18-11-2 23:03
有冇jm同我一樣有同感
D美容師成曰 hea針清,又話呢度未熟,呢度清唔到,挑唔到,例要要你比多舊錢電佢,或下次 ...

實有.....不過大部分同價錢掛勾

要用電去電個d通常細院....無training可能差都唔定.....大都唔一定好....去d有口碑個d囉⋯⋯⋯⋯有口碑的大院通常都貴貴地

wcman
|
反而我覺得睇個美容師
大榴槤
|
的確係好多時未熟,清完佢都會出翻嚟, 不過我個人唔鍾意針清, 又痛又紅, 做下aqua peel好過啦
cakii
|
最近試做植酸去角質,都唔錯,唔洗針餐死都可以
majomajo
|
cakii 發表於 18-11-4 23:31
最近試做植酸去角質,都唔錯,唔洗針餐死都可以
AHA?
cakii
|
majomajo 發表於 18-11-4 23:40
AHA?

佢呢隻植酸有4種酸,包括乳酸,甘醇酸,杏仁酸。。話可去到唔同層面疏通毛孔
R_P0505
|
Hkgfille 發表於 18-11-2 23:03
有冇jm同我一樣有同感
D美容師成曰 hea針清,又話呢度未熟,呢度清唔到,挑唔到,例要要你比多舊錢電佢,或下次 ...

我之前就係俾美容院針清嚇怕左做facial, 跟住我好耐都無做,果次清完成個星期先見得人呀
之後有次約左個fd,佢做完facial 出黎,我見佢針清完無紅腫,佢介紹左我去試做真係無問題,一粒都無留低,乾乾淨淨可以見人佢地唔hardsell, 真心好,可以單次俾架
Hkgfille
|
R_P0505 發表於 18-11-5 10:40

我之前就係俾美容院針清嚇怕左做facial, 跟住我好耐都無做 ...

係邊度呀?
R_P0505
|
Hkgfille 發表於 18-11-5 11:18
係邊度呀?

我pm你啦,唔想好似賣廣告
Alicetang1993
|
針清太old school, 又會針到出血而且仲好易令到毛孔大... JM 做peel 會比較好
majomajo    發表於 18-11-5 23:46