大家有去過香港乳癌基金會做檢查嗎

Beauty222
|
想做檢查
唔知去基金會定私家醫院好
可否給予意見
謝謝
lhbaby
|
Beauty222 發表於 18-11-3 12:22

9月時想去但我住九龍區又要湊住bb去實在太遠,最後去佐雅蘭中心貴多二百可以即照即知
Beauty222
|
lhbaby 發表於 18-11-3 12:33
9月時想去但我住九龍區又要湊住bb去實在太遠,最後去佐雅蘭中心貴多二百可以即照即知
...

謝謝你的回覆
water_ma
|
我睇過
夾胸夾到好痛
李家承
|
lhbaby 發表於 18-11-3 12:33
...

是2D定3D?痛嗎?
持之以恆
|
water_ma 發表於 18-11-3 13:30
我睇過
夾胸夾到好痛
我睇過二次,分别轉介去中環两間不同的診所照,一間用細機,完全不痛,另一間好大規模的用大機照,夾到我好痛。
lhbaby
|
李家承 發表於 18-11-3 13:47
是2D定3D?痛嗎?

我喺照乳房超聲波,無問其它嘢呢,不過見好多人去睇佢
藍星人民
|
今年8月去牛頭角個間check過, 最麻煩係要另外攞同聽報告.
李家承
|
lhbaby 發表於 18-11-3 13:54
我喺照乳房超聲波,無問其它嘢呢,不過見好多人去睇佢

要夾埋先準確。
SKLH
|
我6月做超音波加夾,炮台山果間,今年佢地有儀器唔洗去中環化驗所做時間快好多。
wcpcelia    發表於 18-11-3 15:04
lhbaby
|
李家承 發表於 18-11-3 13:55
要夾埋先準確。

未到40+不用夾㗎
Beauty222
|
SKLH 發表於 18-11-3 14:16
我6月做超音波加夾,炮台山果間,今年佢地有儀器唔洗去中環化驗所做時間快好多。
...

想請問如普通檢查
是否都要x光造型檢查和超聲波?
elinglam03
|
Beauty222 發表於 18-11-3 12:22
想做檢查
唔知去基金會定私家醫院好
可否給予意見

今日先去完牛池灣果間做檢查,姑娘好細心,好有禮貌,比之前去南豐中心某間檢查中心服務好好多
hontari
|
我去牛池灣嗰間照超聲波,姑娘好好人
因為我第一次去無帶舊片,照完建議我抽針,但去見醫生當日,醫生睇完舊片對比後覺得風險不大可以唔抽(當日見我的係顧問醫生馬醫生,好詳細好耐性咁講解報告)
RAINQQ
|
elinglam03 發表於 18-11-3 20:07
今日先去完牛池灣果間做檢查,姑娘好細心,好有禮貌,比之前去南豐中心某間檢查中心服務好好多
...

可以pm我詳細資料嗎
mist320
|
上個月係牛池灣做過超聲波,好好彩遇到嘅醫生同姑娘都好有耐性~我係有唔妥去做檢查,姑娘話基本會做左超聲波先,有發現先再進一步做X光造影/抽針
luppy
|
我想話..有個朋友糸keep住照,冇野。但到有次自己照鏡見不同就去照,點知有事。醫生話之前太細照吾到。甘,其實糸要大到一個點先睇到。
SKLH
|
Beauty222 發表於 18-11-3 19:29
想請問如普通檢查
是否都要x光造型檢查和超聲波?

我第一次只做X 光,你可以打去問下,佢地好有耐性解答你
迷你人
|
mist320 發表於 18-11-3 21:08
上個月係牛池灣做過超聲波,好好彩遇到嘅醫生同姑娘都好有耐性~我係有唔妥去做檢查,姑娘話基本會做左超聲 ...

請問點申請先有得照?
而方
|
回覆 mist320 的帖子

請問牛池灣邊度?大約幾錢?未做過想去檢查下。