懷孕緊既你地 用緊咩牌子既化妝品?

lolitaloves
|
本身買左好多化妝品
但唔知邊啲用得 邊啲唔用得..
想問你地用緊咩牌子化妝品
等我參考下啲化妝品係咪都仲用得到....
例如:爽膚水.精華液.面霜.粉底
防曬.base 呢啲日常化妝品
cookingbaby
|
懷孕果時我所有護膚品同化妝品都停用曬。
SueLim
|
lolitaloves 發表於 18-11-3 13:27
本身買左好多化妝品

一路用緊fancl無添加,孕婦也可用呵!
lolitaloves
|
SueLim 發表於 18-11-3 15:11
一路用緊fancl無添加,孕婦也可用呵!

呢個牌子有冇出粉底架?
lolitaloves
|
cookingbaby 發表於 18-11-3 13:40
懷孕果時我所有護膚品同化妝品都停用曬。

驚擺到過期
SueLim
|
lolitaloves 發表於 18-11-3 15:13
呢個牌子有冇出粉底架?

有呀!還有base(emoji)基本上化妝品也有齊的
SueLim
|
SueLim 發表於 18-11-3 15:26
有呀!還有base(emoji)基本上化妝品也有齊的

我由孕前到第十四週都用緊,會keep住呵!
SueLim
|
SueLim 發表於 18-11-3 15:27

開封後三個月內要用
lolitaloves
|
SueLim 發表於 18-11-3 15:27

佢啲粉底適唔適合乾肌用?
因為我皮膚好乾
我本身上粉底前會用呢隻24小時神奇保濕霜
但唔知佢啲成分孕婦用唔用得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hamsterma
|
lolitaloves 發表於 18-11-3 13:27
本身買左好多化妝品

我個陣好少用護膚品
kaspertam
|
化妝我用bare minerals
Mochimi
|
kaspertam 發表於 18-11-3 16:11
化妝我用bare minerals

我都係,用bare minerals礦物粉,薄薄地都幾好
haha748494
|
fancl價格平民, 我都鐘意。
lolitaloves
|
hamsterma 發表於 18-11-3 16:10
我個陣好少用護膚品

未知自己懷孕時
返工有搽唇膏食野
而加諗起有啲驚驚地
lolitaloves
|
haha748494 發表於 18-11-4 15:52
fancl價格平民, 我都鐘意。

得閒去睇下

SueLim
|
lolitaloves 發表於 18-11-4 15:57
得閒去睇下

Gloria22sen
|
SKINCARE咪用返無添加,無酒精,無香料囉,我轉用CLINIQUE,懷孕都用得既
MAKEUP用返本身果D咋,我用NARS,我諗大牌子好D掛,不過如果可能當然吾化妝最好,就算要化,都係查好薄囉
LongTimeAgo
|

好多護膚品同化妝品我都照用返,護膚品我去韓國果時買左sum37,話明孕婦用得

推介大家download有個app 叫美麗修行,大陸嘅beauty app, 入面搵到大部份牌子嘅成份,同埋特別睇到有無孕婦忌用嘅成份

cookingbaby
|
回覆 lolitaloves 的帖子

咁開封咗未呀?未開封嘅話應該唔怕嘅。
lolitaloves
|
cookingbaby 發表於 18-11-5 14:20
回覆 lolitaloves 的帖子

咁開封咗未呀?未開封嘅話應該唔怕嘅。

開晒