少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

我仔10歲,獨子,他社交能力弱,我想他多參與羣體活動,大家有咩建議(emoji)

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 littlefour 的帖子

童軍

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

littlefour 發表於 18-11-3 14:15
我仔10歲,獨子,他社交能力弱,我想他多參與羣體活動,大家有咩建議(emoji)
...

制服團隊或者學校既成長的天空都可以。

大宅

回覆 littlefour 的帖子

童軍.... 當年阿女小二, 班主任同我講, 阿女社交能力好差, 會影響佢將來發展, 二話不說, 就叫我幫阿女JOIN 幼童軍, 小二下學期開始JOIN YMCA 幼童軍, 只係JOIN 左2個月, 阿女由一粒聲都唔出, 唔參與遊戲, 2個月間已變成肯主動去玩, 甚至邀請人玩, 一齊傾計, 同阿SIR / MISS 好好傾, 改變好大, 小四已經做隊長, 好有自信心, 依家阿女已升上中學, 依然繼續升上做童軍, 佢好喜愛依個活動

子爵府

selina1109 發表於 18-11-4 23:22
制服團隊或者學校既成長的天空都可以。

成長的天空是否每間學校都有?

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

gilgil39 發表於 18-11-13 08:40
成長的天空是否每間學校都有?

大部份有。

子爵府

selina1109 發表於 18-11-13 09:01
大部份有。

有沒有人上過覺得效果好好?

王國會長

gilgil39 發表於 18-11-13 09:12
有沒有人上過覺得效果好好?

我見有個別學生係有明顯進步。

首頁

尾頁

跳至