想學植眼睫毛。。。

Eduedu78
|

想轉行,因為對植睫毛有興趣,已經自學幫自己整,又可以慳錢(emoji)都有幫朋友植過(emoji)知道出面學貴都幾貴,唔知邊間口啤好d,想有証書,學下d技巧同睫毛既理論(emoji)
如晶
|
有證書都好貴,我諗住去工聯會學下基礎同睇下自己大唔大興趣先,再有興趣先讀證書
媚媚
|
私人教學,冇證書,又唔貴可試下有個朋友都上過,單對單教
心日天
|
如晶 發表於 18-11-16 00:03
有證書都好貴,我諗住去工聯會學下基礎同睇下自己大唔大興趣先,再有興趣先讀證書 ...

工聯會有植眼睫毛課程?
心日天
|
Eduedu78 發表於 18-11-3 19:57
想轉行,因為對植睫毛有興趣,已經自學幫自己整,又可以慳錢(emoji)都有幫朋友植過(emoji)知道出面學貴都幾 ...

你自己整,膠水同睫毛邊度買?謝謝
wwyo
|
心日天 發表於 18-11-16 10:37
工聯會有植眼睫毛課程?

有呀,我今日報左
maggiechu
|
wwyo 發表於 18-11-16 17:37
有呀,我今日報左

土瓜灣嗎?我都想學
wwyo
|
maggiechu 發表於 18-11-16 18:10
土瓜灣嗎?我都想學

唔係呀,油麻地,好似係加班
maggiechu
|
wwyo 發表於 18-11-19 00:22
唔係呀,油麻地,好似係加班

怪不得我去土瓜灣看沒有啦!油麻地啱哂我
wwyo
|
maggiechu 發表於 18-11-19 06:51
怪不得我去土瓜灣看沒有啦!油麻地啱哂我

我都係上網睇左,但無得上網報名,打左問左之後就話得返幾個位,呢個係加班,所以就無得上網報,d位都去得好快
maggiechu
|
wwyo 發表於 18-11-19 15:19
我都係上網睇左,但無得上網報名,打左問左之後就話得返幾個位,呢個係加班,所以就無得上網報,d位都去得 ...

你知不知道位置在哪
samlo_17041
|
wwyo
|
maggiechu 發表於 18-11-19 17:49
你知不知道位置在哪

中南文具隔離個大廈,c出口
Eduedu78
|
心日天 發表於 18-11-16 10:38
你自己整,膠水同睫毛邊度買?謝謝

淘寶買的,日本牌子
Eduedu78
|
Eduedu78 發表於 18-11-25 17:51
淘寶買的,日本牌子

自己痴有點難度架

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
popolun
|
想轉行,因為對植睫毛有興趣,已經自學幫自己整,又可以慳錢(emoji)都有幫朋友植過(emoji)知道出面學貴都幾 ...

有興趣就要搵專業去學,需然價錢比較貴,但植睫毛易學難精,而且好多細節要注意。
學植睫毛由幾千至幾萬不等,而去做睫毛每個客人收$198又有$1198又有,想想為什麼有這麼大差別?!材料?舖租?手工?

另外自己幫自己植睫毛,我問了很多專業美睫師(包括我的日本師傅)也不會這樣做,是很危險的!
第一:鉗很尖,膠水有機會跑進眼睛
第二:多好的膠水使用時會釋出有害物質,如果打開眼植,會損害眼角膜,直接影響視力
第三:自己植跟本不可能放到睫毛準確位置

popolun
|

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20131202/00410_097.html