有咗6w, 只有作悶,無嘔,無流啡,正常嗎?

ccbearcc
|
小樹媽媽
|
ccbearcc 發表於 18-11-4 01:07

我都係呀!6w,冇嘔,不過好眼瞓...
ccbearcc
|
小樹媽媽 發表於 18-11-4 01:29
我都係呀!6w,冇嘔,不過好眼瞓...

我有些担心
小樹媽媽
|
ccbearcc 發表於 18-11-4 01:31
我有些担心

擔心咩?其實我都係第一胎,要14/11先有得照,每日都有唔同嘅擔心,不過我諗應該係正常嘅...
kakakwok716
|

你覺得有咩反應先叫正常?
唔係人人都嘔到七彩架,亦未必咁早有反應,
好好享受宜家既舒服孕期,遲下係點冇人知
唔通你覺得嘔到要睇醫生食止嘔藥先係正常咩
唔好諗咁多了
babybobop
|

6w仲言之尚早,到8w就嚟料架喇
fa9bb
|
我冇嘔過宜家12週喇
唔洗咁擔心
現階段最緊要放鬆心情休息多啲
stella0v0
|

現在28週,完完全全冇嘔,冇暈,冇流啡,算是比較幸運。
babykimmykimmy
|
stella0v0 發表於 18-11-4 17:04
現在28週,完完全全冇嘔,冇暈,冇流啡,算是比較幸運。

請問你陀仔仔定女女?
stella0v0
|
babykimmykimmy 發表於 18-11-4 17:05
請問你陀仔仔定女女?

女仔
我要做媽媽
|
我覺得咁即反應好正常亞,唔係每個媽媽都會嘔,流啡架。好好休息就得喇,咪諗太多
KarenC
|
無流啡係好現象,嗰陣我都只係作嘔作悶
jenkaka
|
babybobop 發表於 18-11-4 09:18
6w仲言之尚早,到8w就嚟料架喇

我係8w嘔到12w , 到12w多幾日就突然少左9成半嘔
hamsterma
|

6週我都無,不過就覺的好眼訓
cookingbaby
|
正常呀,果陣我胃口都唔好,作悶咁,不過過左16W就好了。
KILW
|
咁係福氣,流啡係作小產嘅跡象,唔通要見到個b有實質可能會無左先安樂?
lolitaloves
|

冇嘔冇流啡先好
我陀第一胎個時
第12週開始嘔
嘔左5個幾月先停

haha748494
|
正常吖,唔系每位準媽媽都會作嘔,多D休息。
Coolkuyan
|
我剛4wks 又係無乜谷m feel
胸又無乜涱痛 無嘔 無作悶
只係易攰 腰酸 間中落床見頭暈
我明你心情 有些少懷孕反應個人安心d
pigpiglamlam
|
陀2胎都冇你所講ge反應,我又冇擔心wor,陀得輕鬆唔好咩?