其實D行李帶有咩用?

kennyabcd2011
|

我真係唔明行李帶有咩用
個o急唔系本身已經有TSA咩?

如果本身無,系外面包條帶做乜?

如果本身有,都唔需要額外包條帶啦

如果用來記認,買個旅行掛牌或直接貼貼紙去個面咪仲好??
berry??????
|
kennyabcd2011 發表於 18-11-4 03:24
我真係唔明行李帶有咩用

如果隻o急重,運輸時避免爆開,有條帶扎一扎實啲囉
bosch
|
扎一扎,件行李爆開會好d。

同埋認行李易好多,點都易過睇牌。唔係人人都鍾意貼貼紙,同埋d 貼紙響軟喼上未必可以貼得實。
cake05    發表於 18-11-4 13:35
domoney
|
有次喺日本返香港,喼鎖壞咗,完全鎖唔到長開狀態,都係靠條行李帶扎住佢寄倉,所以行李帶對我嚟講係一定要有嘅
Jessie688
|
我係用黎記認,我鍾意用呢種方法,阻到其他人嗎?
LovelyK
|
怕比人掉爆喼,有條帶索住d野唔會飛開哂
ryan_mami
|
kennyabcd2011 發表於 18-11-4 03:24
我真係唔明行李帶有咩用

扎實防爆
易認
有行李磅功能
個喼磨砂面貼不到貼紙

caroner
|
唔會有人咁冇常識以為行李帶用來鎖行李嘛? 笑死人咩

stkyo
|
我用布喼,唔係黑就藍,貼唔到貼紙,用咗喼帶容易認
I9528
|
防止拉鍊爆開
一拳超人
|
咁都要出post講?
唔知以為條帶扎住你個人

各人有各人鍾意啦,我要黎裝飾唔得咩
要黎記認法例規定要用貼紙或牌咩?
baby2kingdom
|
多條帶借力,方便運送
JoeyJoey
|
我見過冇人爆喼,跌左條底底出嚟
|
我真係唔明行李帶有咩用

用來作記認囉!邊個用行李帶for防盜
VCBB小天使
|
我真係唔明行李帶有咩用

當爆喼時有好有用
VCBB小天使
|
domoney 發表於 18-11-4 04:03
有次喺日本返香港,喼鎖壞咗,完全鎖唔到長開狀態,都係靠條行李帶扎住佢寄倉,所以行李帶對我嚟講係一定要 ...

X2
72leelily
|
有點Common Sense都知
pp6113
|
爆喼時超有用
Lihoma
|
防爆喼,有次旅行個喼真係爆咗,全靠行李帶d嘢無飛晒出來。

加條行李帶易認好多,遠遠就望到自己個喼。
shirley3801
|
壞鎖及爆拉鏈真係有用