想帶父母做body check,請問有邊間機構推介?

COSTA
|
謝謝
bebeyi
|
COSTA 發表於 18-11-4 10:17
謝謝

幾多歲?
樣禾糖
|
我老爺奶奶去開仁安醫院。唔知好唔好呀,不過醫院做佢地安心d...
COSTA
|
bebeyi 發表於 18-11-4 10:19
幾多歲?

65歲
bebeyi
|
COSTA 發表於 18-11-4 12:23
65歲

有冇家庭醫生?
有就問吓醫生
bubu7
|
St. Paul,養和
bosch
|

我唔清楚老人家驗身資料。

你可以揀屋企附近d 醫院,上網睇下d 驗身資料先。

我去播道,好好,排期快過法國醫院好多。驗身前後見醫生,如果想揀特別既驗身項目可問醫生意見先,要醫生批至得, 如果唔適合佢會叫我唔駛驗。如果有必要,醫生都會建議,但佢提一次就算,唔會hard sell. 我唔知揀咩項目黎驗,咁樣幾好。 拎報告時醫生講得比較快,或者因為我好彩身體冇大問題至咁。如果老人家要去睇報告,搵個後生仔一齊去較好。

驗身果日我見唔少都係五六十歲人士等驗身。
bbkk707
|
COSTA 發表於 18-11-4 10:17
謝謝

老人家做體檢可用醫療券呀
究竟我是誰
|
bosch 發表於 18-11-4 16:25
我唔清楚老人家驗身資料。

你可以揀屋企附近d 醫院,上網睇下d 驗身資料先。

播道真係唔錯嘅選擇
cheung2000
|
我去做腸鏡醫生都推介播道,話佢啲機新,價錢合理(亦不排除佢喺嗰度掛單所以介紹呢間)

另外聯合醫院那打素都有長者驗身服務,可以打去問吓(利申未用過,但聽人推介):http://www.ucn.org.hk/index_m.php?c=geriatric_health_maintenance_service&utm_source=&utm_medium=&utm_campaign=