由同芷若走到滅絕師太

櫺囹桼
|
倚倚天屠龍記中的周芷若,樣貌已刻在在大家心中...
倚倚天屠龍記2018再開拍,23年後,海味當然冇可以再演周芷若,但由佢演嘅滅絕師太(個頭唔使咁辛苦了),要睇睇過先可評論,至於幾時播,大家就需要密切留意留意...

曾舜晞飾演男主角張無忌

陳鈺琪飾演趙敏

祝緒丹出演周芷若,將冷傲一面表現十分出色

許雅婷飾演小昭

殷素素由27歲陳欣予飾演

殷離由24歲的曹曦月飾演

孫安可飾演楊不悔

金花婆婆由楊明娜飾演

期待...
RelaxHippo
|
我覺得小昭最唔似,其次係張無忌。 唔知邊個做金毛獅王?
ET.UFO
|
點解我覺得張張都係同一個女仔,除了海味
Vin仔媽
|
ET.UFO 發表於 18-11-4 15:18

你講完,再睇,又係喎
得閒姨
|
我都懷疑我有面盲症
rebeccalin
|
Vin仔媽 發表於 18-11-4 15:23
你講完,再睇,又係喎

連個男主角同其他女角都好似樣
SandyKL
|

回覆 櫺囹桼 的帖子

大陸拍嘅金庸武俠小說,拍唔出神髓,不敢恭維;2008年《射鵰》

睇少少都嚇死,黃蓉竟然打郭靖,靖哥哥係黃蓉心中有如親人,

點可能打佢?!

金庸讚劉亦菲演小龍女貼近,但演唔出小龍女性格,狠批黃曉明

演繹嘅楊過,對小龍女過於輕浮,不貼近書。

寧可睇周星馳演《鹿鼎記》都唔睇內地拍果啲。一個金庸書迷的

心聲。

MICMATL
|

x2
除了海味,
不同年齡設定嘅角色,金花婆婆, 殷素素, 趙敏,周芷若,殷離, ...張張個樣都差吾多, 只係化妝髮型唔同, 真難為了化妝髮型師 !
mocha_y
|
周芷若喺玄女嗎?在三生三世演得不錯啊。
milky_red
|

我仲以為我有面盲症添⋯⋯好彩
sharonhwyc
|
mocha_y 發表於 18-11-4 15:38
周芷若喺玄女嗎?在三生三世演得不錯啊。

alicemic
|
SandyKL 發表於 18-11-4 15:34
回覆 櫺囹桼 的帖子

大陸拍嘅金庸武俠小說,拍唔出神髓,不敢恭維;2008年《射鵰》

劉亦菲嘅小龍女實在唔識欣賞,雖然無表情係演繹冷若冰霜嘅一種,但配埋佢對鬥雞眼, 硬係覺得似智障多過有仙氣, 睇唔到有幾出塵!
flyinsky
|
趙敏個樣咁假又唔靚
flyinsky
|

完全係倒模咁既樣
moma1023
|

我都係咁諗
gracelam
|
SandyKL 發表於 18-11-4 15:34
回覆 櫺囹桼 的帖子

我冇睇2008的射鵰, 2017大6拍的射鵰比較貼近原著。
flyinsky
|
alicemic 發表於 18-11-4 15:54
劉亦菲嘅小龍女實在唔識欣賞,雖然無表情係演繹冷若冰霜嘅一種,但配埋佢對鬥雞眼, 硬係覺得似智障多過有 ...

我覺得佢造型好細路女,一d都做唔到好天仙下凡既感覺
imlcc
|
齋睇劇照,雖然周海媚double哂其他女主嘅年紀,但我覺得最靚,樣貌辨識度最高嘅都始終係佢。
milk323
|
係我有面盲定點?點解個個女角都差唔多樣既?(海味除外)
SandyKL
|
alicemic 發表於 18-11-4 15:54
劉亦菲嘅小龍女實在唔識欣賞,雖然無表情係演繹冷若冰霜嘅一種,但配埋佢對鬥雞眼, 硬係覺得似智障多過有 ...

劉亦菲話唔敢做表情,怕一做表情就失去小龍女氣質。小龍女世間難求女演員,係古墓時期係嚴肅非冷,出古墓後轉為平常戀愛女子,後來離開楊過係第三階段,好難演。