呢d情況真係永遠都好似要輸蝕比對方咁

Joant
|
我排前面 後邊個拐杖阿叔死逼上黎
我已經側身想避佢
點知都係同佢有勁輕微身體觸碰
然後我即另轉頭Sorry
佢企係到睥實我
我無理佢 因為我覺得我有排隊
佢超前打尖 我又已經比佢逼到貼近到要側身避 明明錯不在我
而佢就繼續企係個到睥我
不過個下我好慶幸佢冇當眾鬧我
因為我知就算我係比佢逼到無可奈何有身體碰撞都好
我一定係”錯”個個⋯但真係好無奈

eeaa
|
叫非禮可以,你排先,佢貼近你,俾我就啤番佢
家文
|
仲同佢SORRY? 俾我就鬧佢喇。
有殘疾都唔係大晒架,讓你先無問題,你出聲我實讓你,但唔好推撞逼貼我,我好憎同陌生人(男女都係)有身體接觸。
happyty
|

babynetnet
|
家文 發表於 18-11-4 16:04
有殘疾都唔係大晒架,讓你先無問題,你出聲我實讓你,但唔好推撞逼貼我,我好 ...

X2 !
有d電動輪椅停正地鐵門口,真係當自己大晒,佢屋企人都唔理由第二個面入先叻…… 即係屋企人都知阻X住啦
esmehouse
|
做咩同佢講 Sorry
一隻鴨鴨
|
家文 發表於 18-11-4 16:04
有殘疾都唔係大晒架,讓你先無問題,你出聲我實讓你,但唔好推撞逼貼我,我好 ...

我一定會爆佢,對住橫蠻無理既人,絕不客氣!

殘疾人仕大哂?
行開!唔好撞埋黎!
要讓就出聲!

如果佢眼啤啤
啤咩呀,介紹眼科醫生比你啦

sarali
|
Joant 發表於 18-11-4 15:24
我已經側身想避佢

又一恃老賣老例証!
比我會講:你咁急,比你排先吖
she811
|
一隻鴨鴨 發表於 18-11-4 16:37

Joant
|
一隻鴨鴨 發表於 18-11-4 16:37

我爆佢 其他人知d唔知d實話我恰人⋯你知啦 揸拐杖會贏同情分
eeaa
|
我多數俾d亞毛用車撞背囊,一,两次就話唔小心,第三次我指住佢黎罵
是是但但
|
我已經側身想避佢

真係好鬼怕啲人排隊,明明我排先過佢,但就係咁迫埋黎,超憎。
tsung
|
打尖仲要睥人
littlemiss123
|
我已經側身想避佢

佢趕時間我會讓佢先,費事俾人側側膊同自己身體有接觸..
一隻鴨鴨
|
Joant 發表於 18-11-4 19:02
我爆佢 其他人知d唔知d實話我恰人⋯你知啦 揸拐杖會贏同情分

明白,多一事不如少一事

一隻鴨鴨
|
tsung 發表於 18-11-4 20:29
打尖仲要睥人

心理不平衡,或者精神有問題

littlecake
|
我已經側身想避佢

我試過搭車有個男人貼到實,我即大大聲同佢講: 先生,請你唔好捱咁貼,否則我會認為你想非禮我,誤會你就唔好喇。講完即刻冇貼住我,比人望都係咁話喇,先小人後君子
cindy618
|
其實佢迫咩呢?
|
你當佢撞聾大聲問佢,阿伯係唔係想打尖?係就出聲,你咁迫上來同我有身體接觸,我會誤會你想非禮,然後問多佢一次「想打尖?」睇下佢點答,佢講得出想打尖我會讓比佢。至少唔會委屈自己暗地裡讓比佢。
sunnymama2
|
littlecake 發表於 18-11-4 22:52
我試過搭車有個男人貼到實,我即大大聲同佢講: 先生,請你唔好捱咁貼,否則我會認為你想非禮我,誤會你就 ...

你好醒呀