跳至

首頁

尾頁

伯爵府

男爵府

callmebabe 發表於 18-11-4 16:47

之前咁多年都一直是用順豐,它送貨很妥當,但實在什麼都唔比集運, 因為咁令我退款了很多次,封蠟、鋼筆、油彩/粉彩/水彩顏料、防潮包、吸濕袋、光敏印油、普通水筆、驱蚊扣、刻刀、自拍杆、墨水、充電寶寶、DVD/CD機、hdmi切換器... 大多是自用文具類,一件起兩件止,但順豐唔送都沒辦法。

今年一月轉了私集-越豐後,我把所有順豐唔送得嘅一次過買曬下來,好爽。其實我都是早前係BK無意中見jm介紹,才粗胆胆去試下。

到雙11為止, 我已用了三次, 我鍾意它是有香港人客服whatsapp 問話. 對我依D不是見很多淘寶世面的人是最啱不過。仲要我遇到果個越豐CS又好鬼有耐性 step by step 教我。
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

我只用了兩間集運, FYI.

越豐 (一年使用經驗)
https://sys.yfexpress.com.hk/?_ref=wenwen&target=signup-box
Whatsapp +852 6281 9000
查詢很方便, 很多物件都肯送,送貨迅度快, 派件員還可, 貨品包裝相對順豐沒咁妥當,費用比順豐平。

順豐 (多年使用經驗)
買完嘢按官接揀順豐就可
查詢很麻煩, 很多物件都拒收,送貨迅度快, 派件員醒目, 貨品包裝完整很妥當,

伯爵府

123ivy 發表於 18-11-16 00:24
我只用了兩間集運, FYI.

越豐 (一年使用經驗)

it provides delivery to sg?

男爵府

callmebabe 發表於 18-11-16 14:33

你指新加坡?
剛幫你whatsapp 問咗, 他們回答只內地和香港
「不好意思! 我司沒有集運去新加坡, 袛有國內到香港」

男爵府

callmebabe 發表於 18-11-16 14:33

但我見打 “淘寶 新加坡到付” 都好多相關資料和物流公司, 你自己試下望望。

伯爵府

123ivy 發表於 18-11-16 18:10
但我見打 “淘寶 新加坡到付” 都好多相關資料和物流公司, 你自己試下望望。

...

thanks! hopefully there are some used by someone with positive comments

複式洋房

callmebabe 發表於 18-11-4 16:47

我之前用過都ok
http://www.myeaexpress.com/help/help5.asp#no4

複式洋房

可以考慮用Ezbuy

首頁

尾頁

跳至