心聲留言

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

crystal媽咪 發表於 18-11-8 08:42
我都遇過一啲埋身但係有目的,好彩早發現

我覺得人同人之間好兒戲,如維繫一段友誼唔係話你付出幾乎就得幾多。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

missnmiss 發表於 18-11-8 09:26
我覺得人同人之間好兒戲,如維繫一段友誼唔係話你付出幾乎就得幾多。

……

子爵府

missnmiss 發表於 18-11-8 09:26

某啲人啦!
其實好朋友唔易找
但我會諗越識得人多搵到好朋友嘅機率就越高
同埋遇到一棵爛樹唔代表成個森林都係爛
總會有希望
前路由我創

水晶宮

anyuser18 發表於 18-11-8 10:44
某啲人啦!
其實好朋友唔易找
但我會諗越識得人多搵到好朋友嘅機率就越高

生活好攰、攰到唔想同人溝通、總不能一見就訴苦

子爵府

luckybaby2011 發表於 18-11-8 11:35
生活好攰、攰到唔想同人溝通、總不能一見就訴苦

攰就抖吓
訴苦打熱線最好
又或上forum 呻吓囉!

問心香港好多人都壓力大,訴苦唔係個個有力去聽,做朋友互相呻就好,單方面呻維持唔到

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

朋友從來貴精不貴多,有些傾到心既就夠。
而且我信好多過客會係自己身邊不斷來來去去,睇化了,亦都習慣了。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小傑媽媽 發表於 18-11-11 13:56
冇錯,一廂情願既感覺好難受,對人真心付出,人家原來只當你係nothing,呢種感覺我剛剛試過,係心痛及徹底 ...

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自從朋友都有頭家, 有小朋友, 就少見左了, 始終冇單身時咁多時間見面

洋房

世事無常, 妳覺得舒服便可以, 做好自己才是皇道:)

大宅

Pollyowen 發表於 18-11-13 14:20
自從朋友都有頭家, 有小朋友, 就少見左了, 始終冇單身時咁多時間見面

係,自然朋友結左婚生堆仔之後,我已經唔敢再搵佢,覺得好尷尬。

大宅

Love_Heart 發表於 18-11-13 16:57
世事無常, 妳覺得舒服便可以, 做好自己才是皇道:)

但我屋企人成日都話我一個人唔好

已刪除用户

大宅

叮妹 發表於 18-11-13 19:03
我老帽成日都咁話我,但我又覺得幾自在

哈哈⋯

子爵府

Pollyowen 發表於 18-11-13 14:20

Same here
仲要大家的環境吾同,對小朋友要求,學業....好多方面都吾同,自然距離都愈來愈遠⋯⋯

以前會付出好多,又會對朋友有要求,人大了,看透了,睇淡了;現在心態隨緣,合則來,不合則去,常常被家事纏身,有時反而喜歡一個人,響受寧靜

大宅

是的, 要找知心朋友, 談何容易, 回想往日的好友, 今天大都各有家室, 各有各忙, 他們現在怎樣呢? 原來已有很多年沒聯絡了!

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

missnmiss 發表於 18-11-13 17:02
但我屋企人成日都話我一個人唔好
可能怕你悶

洋房

missnmiss 發表於 18-11-4 17:39
唔知點解,愈來愈難結交朋友,索性一個人獨來獨往,有冇人好似我咁?

同感!幾乎無朋友,友情越來越難keep,要認識新朋友唔容易亦好難keep,其實我覺得自己係好就得人的對人都好真誠,但點解都係無朋友(emoji)

禁止訪問

大宅

其實我比較消極,有時候講野會唔小心流露些怨氣,但人地原來唔鍾意聽我講埋哂呢d野,漸漸就疏離了。

首頁
12345...7

尾頁

跳至