挽回過程中發現沉痛真相

xxpinkyxx
|

一齊左幾年~事緣是ex最近常冷待我唔覆msg....我很不滿想問個究竟...之後同佢嘈交..佢就話脾氣好差頂我唔順要分手...之後話要冷靜下就失蹤左兩日~~~之後我好驚好絕望..因為佢未試過完全人間蒸發咁消失左~
後來佢突然搵番我話面對面傾..佢話有兩條路..一係即刻分手叫我汁野走,佢話呢個方法對我太殘忍,另一個方法係比時間我慢慢接受分手ge事實~另擇某個日子分手~~咁我都接受左佢個建議...我以為佢同我耍花槍.因為我都覺得自己一直以來脾氣唔好成日好任性,諗住自己改下佢可能會番轉頭~~呢段時間,佢會陪我傾計食飯,中秋都會陪我過....我仲每日whatsapp佢同佢講好多我有幾愛佢~~以後會對佢好~點樣為佢變得更好~..後來先知原來感動的只有自己..佢愈來愈hea 覆.....

之後我地一齊去旅行(分手前book,同行仲有兩個朋友)一直滿心期待個trip 會令我地重拾舊有回憶~..但成個trip 佢成日係度whatsapp...好奇心作祟..我趁佢訓著偷偷解鎖睇佢whatsapp~結果見有另一個女人叫佢老公bb~見到佢地D 情慾短訊上床搞野果D..佢地D拍拖合照~最可怕係個女人好自豪自己係第三者仲話如果唔係佢,我地兩個唔會分手~佢仲教我ex點樣失蹤唔嗲唔吊對我~同佢風流快活~教佢點樣了結我~~睇完成個人崩溃個心好痛好痛。。。
唔識喊。。手震晒~~眼光光坐左係地下直到天光。。睇番對話~原來係我同我ex嘈交前~個女仔已經成日姣佢搵機會乘虛而入已經勁曖昧~even比我發現佢出軌d衰野~佢仲堅稱係同我有問題行唔到落去先搵第2個~強調佢地係分左手先一齊~~仲話佢條女自己ff 誤以為自己係第三者~我問佢 點解既然有第2個唔乾脆消失得一乾2淨仲比假希望我講咩擇日分手~~~係我傻傻挽回ge 時候..原來條女已經晚晚爬上佢張床..

請大家教我方法
這對狗男女這麼逍遙
我真的不甘心

吞忍不下這口怒氣
同埋我得知佢地係同事~我cap低晒佢地對話同合照...請問可以點做~

english1221
|
挽回到又如何呢?早走早著!放手啦
crystal媽咪
|
xxpinkyxx 發表於 18-11-4 17:48
一齊左幾年~事緣是ex最近常冷待我唔覆msg....我很不滿想問個究竟...之後同佢嘈交..佢就話脾氣好差頂我唔 ...

放手啦!!已經過去咗,明白你畀人呃係好嬲、深深不忿……
Poohpooh_bb
|
點解咁多吾知醜既小三,真系好黑人憎
ninachu
|
一齊左幾年~事緣是ex最近常冷待我唔覆msg....我很不滿想問個究竟...之後同佢嘈交..佢就話脾氣好差頂我唔 ...

你可以做嘅只有放手,男人唔愛你,何必花任何心思喺佢身上
jeremylui83
|
止蝕放手,係對你最好的方法。。
只係拍拖大家都有權選擇,你都自認自己曾經脾氣唔好,
佢遇到個溫柔的,就會容易走,就係咁簡單。。
佢呃你呢度係佢唔啱,但佢都已經話左分手,只係你接受唔到。
kenny0305
|
不要為這對垃圾做任何傻事, 不值得, 同自己講從今天起我要活得比你好, 他只是你人生中的一個過客而已.
xxpinkyxx
|
jeremylui83 發表於 18-11-4 19:11
止蝕放手,係對你最好的方法。。
只係拍拖大家都有權選擇,你都自認自己曾經脾氣唔好,
佢遇到個溫柔的,就 ...
理智上我明白要放手~但好嬲佢分手唔夠狠拖泥帶水一直比假希望我~~最嬲係個第三者好開心拆散人沾沾自喜GE 態度~真係好想比d 顏色佢睇
goosema
|
xxpinkyxx 發表於 18-11-4 19:21
理智上我明白要放手~但好嬲佢分手唔夠狠拖泥帶水一直比假希望我~~最嬲係個第三者好開心拆散人沾沾自喜GE 態 ...

活得比佢好,先至係對佢地既報復!

男人響呢方面都係拖泥帶水,做得第三者都係鍾意拆散人果種感覺!我明你感受,但比顏色佢地睇都改變唔到事實!你都好,未結婚,我已經同佢生左兩個女,都係咁!
mini1204
|
佢 option #1 咪無拖泥帶水叫你即搬囉,你自己吾揀咋喎
Nancy20090615
|
無咩好做, 緣盡便放手, 佢係應該撇脫 d , 分手咪分手囉, 擇乜鬼日子. 但佢唔愛你了, 你做咩都晒自己時間青春, 何必?
xxpinkyxx
|
回覆 mini1204 的帖子

我有話選即走架~~佢又話:下,但咁樣好慘WO~ 之後我又心軟~我都係百痴
SorenLorensen
|
回覆 xxpinkyxx 的帖子

佢已有打算,唔使你擔心,好好愛你自己吧!
Nikitang1111
|
過來人身分話你知, 止蝕離場,唔好諗住報復,唔好諗住做d咩,儘快收拾心情,唔好再理佢地,咁先對自己最好。

佢拖泥帶水係佢衰格,但你越唔忿氣,自己只會越在意佢地

活得比佢好,先係最佳報復方法
appledai
|
知道你氣,但是對敵人最好的報復是要活得比他好!
anna59
|
等件垃圾比垃圾桶接收啦!
hamsterma
|

馬上分手,黎d男人唔值得
MoonT
|
忍痛放手啦,個男人吾愛你做甚麼也是白費心機,只會更討厭你
勇敢踢爆佢之後分手吧,免得佢仲要賴是因為你脾氣
skybiebie
|
xxpinkyxx 發表於 18-11-4 19:21
理智上我明白要放手~但好嬲佢分手唔夠狠拖泥帶水一直比假希望我~~最嬲係個第三者好開心拆散人沾沾自喜GE 態 ...

冤冤相報呢,電視壞左,件垃圾都掉,仲會唔會深究佢點解壞??R難塊面,講個真相比你聽,血淋淋咁又好受d? 人生總係遇到衰人,個個都要搵真相咪好唔得閒,將報復嘅時間自我調整,重新上路先係上策
skybiebie
|
xxpinkyxx 發表於 18-11-4 19:56
回覆 mini1204 的帖子

我有話選即走架~~佢又話:下,但咁樣好慘WO~ 之後我又心軟~我都係百痴 ...

分手要走單方面就可以決定唔洗佢approve ga