夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同老公一齊左差不多廿年,佢好專一,錢都比我管,其實都好遷就我,但我同佢好多睇法唔同,佢唔細心,成日應承我嘅野都做唔到,我地一鬧交佢就會叫離婚,而且講d好難聽嘅野,佢管得我好嚴,好冇自由,成日懷疑我同尼知有路個個有路,總之同任何一個男人佢都可以聯想到我同人有野,公司有活動又唔比去,朋友叫去旅行又唔比,好冇自由。咁多年我都做好一個好老婆好媽媽嘅責任,基本我d時間做咩佢都可以知道晒。近排成日用離婚威脅我唔比我返工,好辛苦、好冇自由。一d都唔開心,我覺得我好似佢一件附屬品咁,總之佢咩都得,我就咩都品得!唔知點樣可以行落去!

珍珠宮

又話佢好遷就你,好矛盾喎,咁你家用夠吾夠,有冇儲蓄

子爵府

畀面勳章

佢一向係咁定點?
結婚廿年,佢控制慾仍咁強,疑心又咁重,會唔會心理有問題?叫佢去睇下醫生好

大宅

anna59 發表於 18-11-4 21:14
又話佢好遷就你,好矛盾喎,咁你家用夠吾夠,有冇儲蓄

夠家用有儲蓄!佢咩都可以遷就我,但疑心好重!

大宅

jeremylui83 發表於 18-11-4 21:21
佢一向係咁定點?
結婚廿年,佢控制慾仍咁強,疑心又咁重,會唔會心理有問題?叫佢去睇下醫生好 ...

愈來愈嚴重!
P.S 我唔係靓,一個三十幾歲嘅師奶!

瑪瑙宮

你一向都就佢, 都就左廿年, 佢又點會比你逆佢意. 無架, 一係你反抗一次睇下點囉.

珍珠宮

回覆 JOYCEFAN032 的帖子

儲多D錢,等仔女大左先算

伯爵府

JOYCEFAN032 發表於 18-11-4 20:48
同老公一齊左差不多廿年,佢好專一,錢都比我管,其實都好遷就我,但我同佢好多睇法唔同,佢唔細心,成日應 ...

你一直以來都咁就佢,你做d佢唔鍾意嘅,佢就會覺的唔好

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

同老公一齊左差不多廿年,佢好專一,錢都比我管,其實都好遷就我,但我同佢好多睇法唔同,佢唔細心,成日應 ...

你唔開心,想要外在條件改變先開心,但外在條件,例如從你老公來的外在條件,不由得你不作出些犧牲才有機會變。
這場仗,你不想打,因為打的過程中,你一定不好過。但不打,你又不開心。所以唔知點算。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

禁止訪問

大宅

如果妳係我朋友, 拍左拖 N 年, 妳同我講準備同呢個男人結婚, 我會叫妳唔好.

如果妳係我朋友, 結左婚 N 年, 妳同我講準備同呢個男人生仔, 我會叫妳唔好.

至於妳依家結左婚 N 年又有小朋友尼講, 我會同妳講, 算罷啦, 因為,

須知道, 結婚之前要諗, 而生小朋友之前, 更加要諗, 因為做得父母, 妳就等同放棄---轉變--嘅權利.

妳覺得我講得好誇張? 其實只係好多人都無咁諗!

monitress_iris    發表於 18-11-5 15:35

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

會唔會你以前有過唔好野先,而你又唔記起在呢度講呀

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

其實如果我係妳揾次嘈得甘甘地番下外家一兩個星期, 如果佢又講離婚就同佢講, 唔好只講唔做, 你講到咁如果重唔收重真係搵左律師咁為有放棄簽紙啦! 佢放棄你係佢損失, 出到去未必有第二個頂得佢順!

公爵府

牛年勳章

找婚姻輔導,消化吾到的感受,耍找人幫手解决

子爵府

你先生懷疑你同其他人有路係核心問題,佢而家係極度缺乏安全感。如果你有心維繫呢段婚姻,就要做多d野俾返安全感佢,例如減低不必要同男性嘅約會同溝通,旅行或公司活動喺可行情況下預埋佢,電話密碼俾佢知。另外要花多d心機喺佢身上,讚下佢,等佢覺得自己備受重視。

當然如果佢太病態,或者你好唔想放棄自己各種自由,就趁早攤牌,預咗分開。

大宅

MrsIncrediable 發表於 18-11-5 12:04
其實都唔係太明
好就你, 但有管得你好嚴.
咁佢就左你既咩野?

除左能夠有機會接觸到異性嘅野以外,佢全部都會就我!

大宅

20150618bb 發表於 18-11-5 12:39
會唔會你以前有過唔好野先,而你又唔記起在呢度講呀

完全冇!咁多年都冇行差踏錯過半步!

大宅

In2c68 發表於 18-11-5 13:02
其實如果我係妳揾次嘈得甘甘地番下外家一兩個星期, 如果佢又講離婚就同佢講, 唔好只講唔做, 你講到咁如果重 ...

唔可以,佢話過如果我地鬧架,我返外家。佢覺得我係特登搵藉口同佢鬧完街去見第二個男人,所以借機會話返外家。我話咁我亞媽可以做證,佢就話我亞媽都可以幫我講大話!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

JOYCEFAN032 發表於 18-11-5 13:36
完全冇!咁多年都冇行差踏錯過半步!
因可能你太靚女,最近呢時期佢工作有問題?

首頁

尾頁

跳至