夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

PonyoBB 發表於 18-11-5 13:18
你先生懷疑你同其他人有路係核心問題,佢而家係極度缺乏安全感。如果你有心維繫呢段婚姻,就要做多d野俾返 ...

其實我已經冇咩野時間可以比佢亂諗野,我每日返工放工買送、接小朋友、煮飯、做家務,基本上我每晚要十點先可以做自己野,尼點佢都知道!基本搵唔到時間去偷食。而所謂公司活動、朋友旅行我係完全冇去,因為知佢唔比!尼一年我應該只係有2、3次同朋友出去食過飯。少得可憐!

大宅

Mcmanaman 發表於 18-11-5 12:24
如果妳係我朋友, 拍左拖 N 年, 妳同我講準備同呢個男人結婚, 我會叫妳唔好.

如果妳係我朋友, 結左婚 N 年 ...

就係為左小朋友我先忍!

琥珀宮

個男人好矛盾喎

子爵府

JOYCEFAN032 發表於 18-11-5 13:42
其實我已經冇咩野時間可以比佢亂諗野,我每日返工放工買送、接小朋友、煮飯、做家務,基本上我每晚要十點 ...

好可憐呀,你咁顧家佢都懷疑你。不過老公係咪中年危機樣樣都對自己無信心呀?如果佢本身除咗呢個問題都唔錯就試下關注下讚下佢,俾返d安全感同信心佢啦。

大宅

PonyoBB 發表於 18-11-5 13:54
好可憐呀,你咁顧家佢都懷疑你。不過老公係咪中年危機樣樣都對自己無信心呀?如果佢本身除咗呢個問題都唔 ...

我都唔知點比安全感佢,其實佢行出尼外形都唔差,反而我擔心佢多d,我都唔明點解佢咁大疑心。簡單來說我好似佢一隻寵物咁,佢比最好嘅野你,但就唔可以去接觸尼個世界,就算他朝有一日佢唔要我,佢都唔會比人接收我。我已經係佢嘅附屬品!冠左佢嘅姓,尼一生都唔可以再冠其他人嘅姓。佢話過就算我地離左婚都唔可以有其他男人,因為佢又會覺得我係為左有一個男人,先用借口同佢離婚!好癲!

子爵府

JOYCEFAN032 發表於 18-11-5 14:13
我都唔知點比安全感佢,其實佢行出尼外形都唔差,反而我擔心佢多d,我都唔明點解佢咁大疑心。簡單來說我好 ...

佢佔有慾太強,好病態,最好可以遊説到去一齊去做婚姻輔導啦。呢類人如果真係要同佢離婚要好小心,往往情緒失控唔肯放手會殺人就係呢d。

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

不如你試下話直接去佢公司做囉, 日見夜見無得偷食啦, 你同佢講做家庭主婦都有機同保安偷食呀, 佢呢d有心理問題好大件事的, 就好似你上討論區佢可能你已經好似同人玩交友網咁!

大宅

In2c68 發表於 18-11-5 14:29
不如你試下話直接去佢公司做囉, 日見夜見無得偷食啦, 你同佢講做家庭主婦都有機同保安偷食呀, 佢呢d有心理 ...

佢咁岩請助理時,我有諗過。但諗諗下到時如果又話我同佢公司d同事有野,到時連份工都冇埋就慘啦!所以我打消左尼個念頭!
你講得岩呀!佢話我唔做野時,就可以帶個男人返屋企偷食,所以其實做唔做佢都會亂諗!

大宅

PonyoBB 發表於 18-11-5 14:26
佢佔有慾太強,好病態,最好可以遊説到去一齊去做婚姻輔導啦。呢類人如果真係要同佢離婚要好小心,往往情 ...

我有同佢講去搵婚姻輔導,佢唔肯!

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

咁女人有時要美髪美容做運動果d佢係咪都唔俾㗎? 佢一日咁睇住你佢都幾忙, 講真我聽過有心偷食的去放個狗都可以去小偷情! 今時今日兩公婆講過信字唔信好得人驚! 我以前拍拖都試過你老公呢個情況, 最後都係分手收場, 之後才會諗番件事, 覺得好笑同果時自己諗法果種恐怖, 其實女方未必係最辛苦, 你番左工叫做緊自己野, 但佢可能做做下野都諗緊! 你開緊會唔聽電話果種幻想可以去到無限大!

大宅

In2c68 發表於 18-11-5 14:43
咁女人有時要美髪美容做運動果d佢係咪都唔俾㗎? 佢一日咁睇住你佢都幾忙, 講真我聽過有心偷食的去放個狗都 ...

如果我做d令自己變靓嘅野,就會開始有說話聽!不過就唔會發癲!我明佢諗,咁我都會懷疑下佢,佢就會發晒癲話自己返工有幾辛苦,跟本都冇時間偷食!但件事套用係我身上又會係我錯晒!

子爵府

JOYCEFAN032 發表於 18-11-5 14:51
如果我做d令自己變靓嘅野,就會開始有說話聽!不過就唔會發癲!我明佢諗,咁我都會懷疑下佢,佢就會發晒癲 ...

咁下次佢一提離婚,你就即刻應承佢啦!

大宅

汽水餅 發表於 18-11-5 17:27
咁下次佢一提離婚,你就即刻應承佢啦!

我嘗試過啦!第二日佢又會當冇事!氹返我!

子爵府

JOYCEFAN032 發表於 18-11-5 17:49
我嘗試過啦!第二日佢又會當冇事!氹返我!

你老公廢噏完,佢話冇嘢你就冇嘢, 佢睇死你走唔出佢手指罅,冇計㗎喇,一個字~受( 有排你受)

大宅

回覆 JOYCEFAN032 的帖子

佢對你咁無信心,可以有千百個理由,自卑,以前被背叛過,原生家庭問題等等.更差的(希望唔係)是他正在以己度你.搵唔到真正原因你都幾難甩難.

子爵府

回覆樓主:

疑心過重到有病態,控制欲強,好難頂
要心理輔導先幫到佢
佢咁鍾意講離婚
咪話佢唔同你去輔導就離婚,咁又得唔得?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

調轉,你知不知道你老公的schedule?你熟唔熟佢同事和朋友?
佢有冇自己時間?
有冇玩失踪?

唔想嚇你,
但有D人係自己身有屎,
才會俾壓力身邊人。

大宅

soso1227 發表於 18-11-5 23:59

調轉,你知不知道你老公的schedule?你熟唔熟佢同事和朋友?

唔熟,但我信得過佢,佢唔會出去偷食嘅人。

禁止訪問

大宅

MrsIncrediable 發表於 18-11-6 16:37
呢個社會, 唔係男人就係女人, 如果你咁講, 你落街買早餐, 收銀個個係男人都唔得?
定係你落街買早餐, 都有 ...

錢會比晒我管,我話要幾多錢家用,佢都會盡量滿足我,我要買錶、買手袋、買鞋,佢都會盡量滿足我,好似我同佢亞媽反左目,佢知我會唔開心,唔洗我同對仔女去見佢不特止連自己都去見,我娘家叫佢做咩佢都冇say no,佢唔鍾意去旅行,都會陪我去,我唔鐘意佢去應酬,佢就唔去,放假日日都係陪我同對仔女,唔嫖唔賭唔飲。如果我話唔鍾意尼份工,佢都會即刻唔做,除左異性野,點鬧佢都唔會還拖。簡單點說你唔鍾意佢做嘅野佢唔會做(除左異性個樣),你鍾意嘅野佢會盡量買比我,你要佢做野只要講聲佢會幫我做晒!

首頁

尾頁

跳至