想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我都快38歲 ,後生時流產過2次,結婚已6年,現到今年計劃生b,中醫調理、但試過半年都唔成功,請問有咩可以增加懷孕

男爵府

2024勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

張穎穎 發表於 18-11-4 20:52
我都快38歲 ,後生時流產過2次,結婚已6年,現到今年計劃生b,中醫調理、但試過半年都唔成功,請問有咩可以 ...

有冇去西醫做檢查? 時間唔等人最好去婦產科檢查,你同先生都要做

民房

little_stars 發表於 18-11-5 06:39
有冇去西醫做檢查? 時間唔等人最好去婦產科檢查,你同先生都要做

我們已經檢查過沒有問題,都試過計排卵期、計溫度都唔得(emoji) 每次食白果都好失望

複式洋房

張穎穎 發表於 18-11-5 07:15
我們已經檢查過沒有問題,都試過計排卵期、計溫度都唔得(emoji) 每次食白果都好失望
...

考慮一下做IVF?

民房

ally1119 發表於 18-11-5 09:36
考慮一下做IVF?

除了這個方法?還有冇其他>_<

大宅

我都快38歲 ,後生時流產過2次,結婚已6年,現到今年計劃生b,中醫調理、但試過半年都唔成功,請問有咩可以 ...

放鬆心情

複式洋房

張穎穎 發表於 18-11-5 19:59
除了這個方法?還有冇其他>_<

其實我30歲乍,試左3年都左冇好消息,決定出年1月展開我嘅IVF 路,估計會比較辛苦,但如果中獎,相信一切都值得嘅!

禁止訪問

民房

mwsiipb2 發表於 18-11-6 11:46
咁要轉過第二個中醫,再做針灸同埋艾灸,如經濟許可,試考慮造人工受孕。
...

我再試下,多謝你們信息

禁止訪問

複式洋房

樓主我和你的年紀差不多

檢查做過,我沒有問題但C6精子型態只有1%

醫生給C6開了supplement

我再給他吃花膠蕃茄,勸他早點睡

我自已吃花膠戒生冷食物戒奶茶咖啡多吃住家飯

一星期跑步/打波三至四次每次半小時以上

飲了一盒田X香滴雞精剛巧當月bingo(不一定有關係)

祝你成功!

複式洋房

會考慮iui先?成功率係低D,但有醫生幫你mon住好D吧,38真是與時間競賽,我也是高齡正追第二個,不容易呢

大宅

除咗免疫系統,先生可能要check埋精子dna 斷裂同你同先生的DNA。這些都可能同流產有關。

複式洋房

加油我今年44了因爲遲婚還未生 現正跟先生努力中 希望可然自然懷孕 大家一起努力(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至